Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els fets delictius a les Franqueses baixen un 1% entre 2019 i 2021

02/02/2022

En aquest període el delicte d’estafa per informàtica ocupa el primer lloc

Les infraccions penals a les Franqueses han disminuït un 1% en el període comprès entre 2019 i 2021, segons les dades que es desprenen de la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat aquest dimecres amb tots els cossos de seguretat que actuen al municipi. Els fets delictius que més han augmentat són els lleus, mentre que els més greus han disminuït. En aquest sentit, i tenint en compte les dades, el delicte per estafa per informàtica ocupa el primer lloc (23%), el furt el segon lloc (22,4%) i els danys el tercer lloc (17,7%). La comparativa entre 2019 i 2021 també posa de manifest que han augmentat els robatoris amb violència, que han passat de 19 a 34, tot i que és important destacar que s’han resolt un total de 17 casos.

En aquesta trobada la Policia Local de les Franqueses i els Mossos d’Esquadra han destacat la importància dels dispositius que han coordinat conjuntament en casos que han provocat malestar en els últims mesos com els aldarulls de la plaça de la Malagarba, que han finalitzat amb el seu tancament per tal de reformar-la urbanísticament, i els controls als polígons industrials per evitar la concentració de vehicles les nits del cap de setmana. Els dos cossos policials s’han compromès a mantenir aquesta coordinació i la bona entesa per continuar treballant en la seguretat al municipi. La Policia Local de les Franqueses i Mossos d'Esquadra també han destacat els patrullatges de proximitat dirigit al comerç local i a les empreses.

Durant la Junta Local de Seguretat, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha refermat el seu compromís a «destinar 300.000 euros en càmeres de videovigilància a punts estratègics del nucli urbà i dels polígons i incrementar el cos de la Policia Local de les Franqueses en 10 agents. També treballarem per millorar les dades d’accidentalitat a la via urbana. Portarem els punts més conflictius a la comissió de mobilitat en els propers dies». En aquesta sessió també hi ha assistit el Delegat Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya, Antoni Morral, que ha valorat les dades amb «normalitat positiva dins les patologies de la nostra societat. Una societat viva i dinàmica. Les actuacions també han de ser vives i dinàmiques igual que la societat. Els delictes per xarxa, per exemple, són relativament nous i hi hem de treballar». Aprofitant la presència del delegat del govern i de la Subdirectora General de Suport al Sistema de Seguretat en àmbit local del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Begoña Curto, Colomé ha aprofitat per demanar més presència dels Mossos d’Esquadra a les Franqueses del Vallès.

Des de 2019 que no se celebrava una Junta Local de Seguretat com a conseqüència de la pandèmia. Aquest dimecres hi han assistit també el regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de les Franqueses, Moisés Torres, i representants de la Policia Local de les Franqueses, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional.

Abans d’aquesta trobada, el Delegat Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya, Antoni Morral, ha aprofitat per reunir-se amb l’equip de govern de l’Ajuntament de les Franqueses. En aquesta reunió han tractat punts importants com la residència projectada a Bellavista i la cessió del CAP de l’Espai Can Prat al Departament de Salut.

DADES POLICIA LOCAL DE LES FRANQUESES

Denúncies en controls i campanyes de trànsit:

2019: 119 controls
2020: 135 controls
2021: 259 controls
Increment del 200 % del nombre de controls des de 2019. Primera vegada que s'inclou el control de VMP

Altres temes i dades generals:
En el període 2020-2021 baixa lleugerament (8%) el nivell d'accidents de trànsit amb ferits, tot i que hi ha un increment respecte al 2019 del 25%

Els descens més significatiu respecte el 2020 és d'accidents greus que és redueixen a la meitat.

L'accidentalitat s'ha incrementat en un 15,3% disminueixen els accidents greus i amb ferits. I si comparem un període similar pel que fa a mobilitat, el 2019, la sinistralitat del 2021 és un 15% més baixa que el 2019.

Pel que fa a la localització dels accidents podem dir que al polígon del Pla de Llerona hem aconseguit reduir l'extensió dels trams amb més accidentalitat. Es continua contrant a la Via Europa, tot i que ara en un punt molt concret com és la rotonda del pont de l'Ajuntament, mentre que fins ara l'accidentalitat s'extenia des d'aquest punt fins al final de la zona industrial cap al nord. A Corró d'Avall els punts conflictius s'han reduït de tres a dos, i Bellavista desapareix del mapa d'accidentalitat a causa de la baixa incidència.

El nombre d'atropellaments es manté gairebé igual entre 2020 i 2021 i fins i tot baixa una mica respecte a 2019. Destaca l'aparició dels atropellaments en voreres protagonitzats principalment per les bicicletes.

Baixen les denúncies totals un 10%, de 2020 a 2021, i un 120% respecte al 2019.

Infraccions Covid:
2020: 239, destaquen l'incompliment del nombre de persones màxim en trobades socials.
2021: 612, destaquen les de circular per la via pública quan hi ha restriccions i l'ús de la mascareta.
Increment de més del 150% de denúncies entre 2020 i 2021.

Incorporació de xerrades sobre igualtat de gènere en la tasca docent de la policia.

Arxivat a: Ajuntament, Seguretat Ciutadana
Junta Local de Seguretat 2022
Junta Local de Seguretat 2022
Junta Local de Seguretat 2022
Junta Local de Seguretat 2022
Junta Local de Seguretat 2022
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/12/2023 a les 12:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)