Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les cavalcades de Reis tanquen el Nadal a les Franqueses

07/01/2022

Les activitats es van iniciar amb l'Encesa dels Llums de Nadal a finals de novembre

L'arribada del Reis d'Orient a les Franqueses ha estat el darrer acte del Nadal al municipi. Com cada any, Ses Majestats han aterrat en helicòpter i ho han fet al parc del Mirador a Bellavista i a la plaça Joan Sanpera a Corró d'Avall. A Llerona els Reis han arribat en carrossa.

A Bellavista han realitzat la cavalcada pels carrers després de rebre la clau de mans de l'Alcalde i, en acabar, han rebut els infants a la plaça Major amb una bona xocolata calenta. A Corró d'Avall, Ses Majestats ha fet el recorregut en cotxes clàssics previ a l'entrega de la clau mestra de totes les cases a l'Ajuntament. Des d'allà, els reis i l'Alcalde han dirigit unes paraules al públic. L'alcalde, Francesc Colomé, ha assegurat que "tots els nens i les nenes s'han portat molt bé i es mereixen tots els regals". Melcior ha constatat que el 2022 "serà un any meravellós"; Gaspar ha fet notar que "els infants han crescut molt des de l'any passat i que sap que han lluitat molt per ser feliços durant el 2021 i per estimar els que tenen al seu costat" i, Baltasar ha recordat que "anar a dormir aviat és molt important". En sortir de l'Ajuntament el 3 Reis han estrenat carrosses, una amb motius blancs pel rei Melcior, verds pel rei Gaspar i blaus i liles pel rei Baltasar. Les carrosses han anat acompanyades de diverses comparses de famílies del municipi i per l'estel d'Orient, els planetes i la lluna. La cavalcada ha finalitzat el recorregut a la plaça de l'Espolsada on han rebut les cartes dels infants.

Enguany, les cartes s'han pogut dipositar a les bústies reials situades a les places de l'Espolsada i Major i als consells del poble de Corró d'Amunt i de Llerona. I per primera vegada, el patge Ganxet i els Ganxetins i les Ganxetines també han recollit les cartes durant la Fira de Nadal i han repartit mongetes del ganxet per deixar-les la nit de Reis com a obsequi.

Després l'aturada obligada de la Fira de Nadal durant el 2020, aquesta proposta ha tornat el 2021 amb format renovat. La Fira s'ha situat a la plaça de l'Ajuntament amb parades d'artesania, una pista de patinatge, un fireta. La pista de patinatge ha servit també per incentivar la compra a les Franqueses, ja que les compres superiors a 15 euros donaven una entrada per a aquesta activitat. El videomapping a la façana de l'Ajuntament ha estat una de les novetats de la nova Fira de Nadal. La fira ha estat activa entre el 17 i el 31 de desembre i el tret de sortida el va donar l'Espai dels Bons Desitjos que, com a cada any, ha omplert d'il·lusions l'olivera del passeig del Primer d'Octubre. Durant tots els dies s'han succeït les activitats i les demostracions organitzades per entitats i associacions de les Franqueses.

Una altra de les novetats del Nadal a les Franqueses ha estat l'Espai dels Somnis que ha convertit l'Espai Can Prat en el taller dels reis d'Orient on els ajudants i les ajudantes de Ses Majestats han mostrat com es preparen els regals, el carbó amb l'ajuda del Cabró dels Diables els Encendraires, les llaminadures, es recollien els xumets amb en Closquetes i on, fins i tot, s'ha pogut visitar l'habitació on els Reis d'Orient han descansat a les Franqueses.

Aquest Nadal a les Franqueses tampoc no hi ha faltat el Concurs Infantil de Dibuix. Entre totes les propostes, els guanyadors i les guanyadores han estat:

  • Jan Lloret (guanyador absolut)
  • Hugo Cebolleros (1r premi)
  • Marta Viure (2n premi)
  • Jan Marc Gutiérrez (3r premi)

Tots i totes han rebut vals de compra a diverses botigues del municipi.

Les activitats del Nadal també han servit per recaptar diners per la Marató de TV3 d'enguany, dedicada a les malalties mentals. Aquest 2021 s'han recollit 1.859 euros solidaris.

Si voleu recuperar les imatges que ens ha deixat aquest Nadal podeu entrar aquí 

Arxivat a: Ajuntament
Viu el Nadal a les Franqueses 22
Viu el Nadal a les Franqueses 1
Viu el Nadal a les Franqueses 2
Viu el Nadal a les Franqueses 3
Viu el Nadal a les Franqueses 4
Viu el Nadal a les Franqueses 5
Viu el Nadal a les Franqueses 6
Viu el Nadal a les Franqueses 7
Viu el Nadal a les Franqueses 8
Viu el Nadal a les Franqueses 9
Viu el Nadal a les Franqueses 10
Viu el Nadal a les Franqueses 11
Viu el Nadal a les Franqueses 12
Viu el Nadal a les Franqueses 13
Viu el Nadal a les Franqueses 14
Viu el Nadal a les Franqueses 15
Viu el Nadal a les Franqueses 16
Viu el Nadal a les Franqueses 17
Viu el Nadal a les Franqueses 18
Viu el Nadal a les Franqueses 19
Viu el Nadal a les Franqueses 20
Viu el Nadal a les Franqueses 21
Viu el Nadal a les Franqueses 23
Viu el Nadal a les Franqueses 24
Viu el Nadal a les Franqueses 25
Viu el Nadal a les Franqueses 26
Viu el Nadal a les Franqueses 27
Viu el Nadal a les Franqueses 28
Viu el Nadal a les Franqueses 29
Viu el Nadal a les Franqueses 30
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/08/2022 a les 12:38h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)