Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"A aquest 2022 només demano salut i benestar per a tothom"

30/12/2021

Entrevista a l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé

Comencem un nou any, com veu aquest inici?

Estem tenint unes festes de Nadal complicades en l’àmbit sanitari. L’augment de contagis ens posa en alerta de nou i ens recorda que el virus encara és present amb les seves variants. Sé que són moments difícils i que estem cansats, però hem de persistir, prendre precaucions i tenir molt clar que ens en sortirem. Cada dia estem més a prop.

Si parlem de política municipal, un dels acords més destacables durant el 2021 va ser el nou pacte entre Junts i el PSC,...

Sí, tal i com vaig explicar en el seu moment, hem de tenir un govern estable per poder avançar amb fermesa. No ens enganyem, governar en minoria és molt complicat i dificulta poder desenvolupar projectes importants i més quan l’oposició no pensa en el municipi i només pensa en els seus interessos polítics. Es trist però així ha estat. Amb els nostres socis de govern, amb el PSC, hem tingut algunes diferències, és obvi, però després d’un temps de distància hem pogut arribar a una entesa i hem establert uns acords perquè el que necessita les Franqueses és un govern sòlid, responsable i que faci avançar el municipi. Aquest pacte ens va permetre, entre d’altres coses, poder aprovar un pressupost que havíem de desencallar per continuar treballant pel municipi.

Quan preveu l’aprovació del pressupost d’aquest any?

És cert que l’any passat vam trigar molt a arribar a un acord per aprovar el pressupost. Aquest any us puc assegurar que no serà així. Portem temps treballant-hi intensament i ens hem posat d’acord i en breu podrem portar-los a ple per a la seva aprovació. Seran uns grans pressupostes amb una forta vessant social però també sense oblidar les inversions necessàries perquè el municipi avanci.

En les últimes sessions plenàries s’han tractat molt el tema de la seguretat, serà un pressupost que inclourà novetats en aquest sentit?

Sí, sí. Som conscients que la seguretat ha generat cert neguit i malestar entre els veïns i les veïnes de les Franqueses. Hem hagut de tancar la plaça de la Malagarba mentre fem un replantejament urbanístic d’aquesta zona, però som conscients que això no és suficient. Tot i que en aquests moments estem just per sobre de la ràtio que es recomana, la nostra intenció és convocar 10 places de policia local per aquest 2022. Això ens permetria augmentar la plantilla en un 30% i disposar de més efectius. Aquesta és una novetat molt important, però hem de ser realistes i tenir en compte que hi ha processos selectius que poden allargar aquesta contractació. Tot i així, ens hem fixat aquest objectiu i treballarem perquè sigui factible el més aviat possible.

També hi ha previst el desplegament de les càmeres de videovigilància, oi?

Exacte. Aquest és un tema que han demanat els empresaris dels polígons en diverses ocasions, però també creiem que s’han d’instal·lar a diferents punts urbans del municipi. Els agents de seguretat ens han comentat en diverses ocasions que els semàfors amb càmeres, a part de pacificar el trànsit, han estat molt efectius per reduir els delictes. Aquestes càmeres col·locades a llocs estratègics faciliten la intercepció de vehicles. Per això, en els propers mesos començarem el desplegament d’aquest projecte i hi haurà càmeres a diferents punts, tant als polígons com a la zona urbana. Volem que les Franqueses sigui un municipi segur.

Si parlem en termes urbanístics, quina serà la prioritat aquest any?

Durant aquest 2022 es desenvoluparà l’últim projecte pendent del Pla General d’Ordenació Urbana de les Franqueses. Un projecte que es farà a tocar del cementiri de Corró d’Avall, que també s’ampliarà, i permetrà construir més habitatge i un nou pavelló poliesportiu per donar resposta a la demanda actual. En aquesta zona també es construirà la nova comissaria de la Policia Local i noves dependències municipals. En breu, també haurem de començar a redactar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per dissenyar les Franqueses del present i del futur.

I en termes mediambientals, quines novetats ens portarà aquest nou any?

Ja hem deixat molt clar mitjançant el nostre Pla d’Actuació Municipal que l’Agenda 2030 és una prioritat per a nosaltres. El nostre full de ruta de govern preveu accions municipals que aportin el seu gra de sorra per avançar cap a un món més just i sostenible. En aquest sentit, al llarg de 2022 hi haurà novetats com ara nous carrils bici, senyalització de camins, pacificacions de trànsit a diferents punts de les Franqueses i apostarem per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals. Ah! I esperem que en breu el Parc del Falgar i la Verneda també obri la seva Aula de Natura i es converteixi en un referent a nivell de país. N’estic convençut!

Quin desig demana a aquest 2022?

Salut i benestar. A aquest 2022 només demano salut i benestar per a tothom. Sanitàriament parlant hem de tenir paciència i sobretot ser molt prudents. Pel que fa al suport que podem donar des de les administracions, us puc assegurar que des de l’Ajuntament farem tot el possible per fer de les Franqueses un municipi, com m’agrada dir, amable en tots els sentits. Confieu, perquè us asseguro que ens en sortirem!

Arxivat a: Ajuntament
Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/08/2022 a les 12:38h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)