Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | AMB ESTILS | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Consell del Poble de Llerona celebra 25 anys

13/12/2021

Durant la cerimònia es fa un reconeixement a totes les presidències del consell i s'entrega el Premi de Civisme 2021

El Consell del Poble de Llerona ja té 25 anys. Dues dècades i mitja durant les quals aquest òrgan ha esdevingut el centre de debat del poble i des del què s'ha gestionat el contacte directe amb l'Ajuntament.

La commemoració de l'aniversari s'ha celebrat aquest cap de setmana i s'ha convertit en punt de trobada i de reconeixement per al veïnat i per a les diverses presidències del consell. L'acte també ha volgut remarcar el caràcter eminentment participatiu del Consell del Poble i ho ha fet amb la xerrada "Passat, present i futur de la participació" amb el catedràtic en Ciències Polítiques, Joaquim Brugué.

Un dels veïns que ha estat reconegut durant la celebració ha estat Josep Ma. Boixareu amb el Premi de Civisme 2021. Boixareu destaca per la implicació en les activitats de Llerona, per la difusió i promoció del poble a l'exterior i per la feina de recerca i d'estudi de la història de la zona que va culminar, per exemple, en el llibre "Llerona, un paradís natural" editat l'any 2017 dins la Col·lecció les Franqueses. Aquest llibre permet fer un repàs a la història, els costums i el paisatge i donar a tothom la possibilitat de conèixer una mica millor Llerona i de recuperar memòria històrica. Boixareu també ha escrit sobre l'empresa Grasses Vila i diversos articles a la premsa amb referències a Llerona que han permès conèixer millor el poble. Adjunta a aquesta notícia podeu llegir la carta que Boixareu ha dirigit al Consell del Poble de Llerona.

Durant l'acte també s'ha recordat la feina feta pels presidents i les presidents que han coordinat el Consell del Poble durant aquests 25 anys. Tots i totes van rebre una ceràmica original de Mar Garriga:

  • Josep Lluís Pujol Mosteo (president del 1996 al 2003)

Durant el seu mandat en destaquen la signatura del conveni per a la contrucció de la rotonda a la confluència de la carretera de l'Ametlla amb la Via Europa; fer arribar els serveis bàsics a Can Santa Digna o a Can Baldich, la construcció dels col·lectors d'aigües residuals als Gorcs, Can Santa Digan o la urbanització del sectror B; fer auditories ambientals; l'arribada de l'enllumenat públic a diverses zones ruals i al camp de futbol i, la rehabilitació de la Casa de la Mestra.

  • Ramon Coma Dosrius (president el 2004)

Durant la presidència de Coma es va aprovar el conveni de col·laboració amb l'Associació Cívica de Veïns de Llerona per a la cessió de la Casa de la Mestra.

  • Ferran Jiménez Muñoz (president del 2005 al 2007)

Durant el seu mandat es van celebrar els 10 anys del Consell del Poble de Llerona.

  • Núria Claveria Soler (presidenta del 2007 al 2011)

Durant la seva presidència es va signar el primer conveni amb la família Rovira de Villar i amb la parròquia per a la cessió de la zona esportiva de Llerona.
Claveria ha rebut el reconeixement a títol pòstum.

  • Rosa Ma. Pruna Esteve (presidenta del 2012 al 2019)

Del seu mandat en destaquen la instal·lació de la portalada de Can Roig a la rotoda de la carretera de l'Ametlla; la recuperació de l'Himne de Llerona; la inauguració del Centre Social per a la Gent Gran; la instal·lació de la carpa al camp de Can Capella; la il·luminació i adeuació del Camí Antic de Vic i de la zona nord de Llerona i, el conveni per a la reforma integral de la zona esportiva i del Casal Cultural de Llerona.

  • Montse Vila Fortuny (presidenta actual des de l'any 2019)

Durant aquests anys de presidència en destaqun la pacificació del trànsit al Camí de Can Toni i la limitació d'accés a vehicles de gran tonatge al camí de Can Pep; la creació de la Taula Participativa del Soroll al Polígon del Pla de Llerona i, l'estudi i projecte d'accessos i connexió del carrer Finlància amb la rotonda de l'Ametlla Park.

A més a més de la xerrada i de la part més protocolària de l'acte, també s'ha pogut escoltar l'Himne de Llerona a càrrec de la coral Xeremella i gaudir d'un petit aperitiu.

En aquest enllaç podeu recuperar totes les fotos de la jornada.

 

Arxivat a: Ajuntament
25è aniversari del Consell del Poble de Llerona
Presentació dels actes de l'aniversari del Consell del Poble de Llerona 1
Presentació dels actes de l'aniversari del Consell del Poble de Llerona 2
Xerrada "Passat, present i futur de la participació"
Josep Lluís Pujol
Ramon Coma
Ferran Jiménez
Rosa Pruna
Montse Vila
Josep M. Boixareu
Coral Xeremella interpretant L'Himne de Llerona

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 18/04/2024 a les 14:20h
Plan Avanza 2Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)