Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

20 anys de l'Escola Bellavista-Joan Camps

13/12/2021

El centre educatiu ha programat diverses activitats per celebrar l'aniversari durant aquest curs 2021-2022

L'Escola Bellavista-Joan Camps està d'aniversari. Celebra els 20 anys des de la fusió de l'Escola Bellavista, situada on ara hi ha el Centre de Formació d'Adults, i l'Escola Joan Camps i Giró, situada en el mateix edifici de l'actual escola.

El curs 2001-2002 va ser el primer d'aquesta nova escola. Una escola que va fusionar dos projectes educatius, dos claustes de mestres i dues comunitats educatives. Com recorden els pocs membres de l'equip docent d'aquella època que encara estan en actiu, no va ser fàcil: els dos claustres van treballar conjuntament durant el curs anterior per consensuar un nou projecte educatiu i amb les famílies van salvar les reticències inicials a perdre la identitat de cadacuna de les dues escoles. Salvades les diferències, gràcies a la feina i a la voluntat dels dos equips docents d'assolir aquest repte, finalment, el 17 de setembre de 2001 el projecte compartit Bellavista-Joan Camps obria les portes al nou curs escolar.

L'escola, el nou projecte, va optar per mantenir el nom dels dos centres educatius predecessors per recordar quin n'era l'origen i amb l'objectiu de fer palès aquest passat a l'alumnat i a l'equip docent actual, s'han programat tota una sèrie d'activitats per l'aniversari.

La primera acció s'ha realitzat durant aquest inici de curs i ha pintat de colors la façana de l'escola amb un mural commemoratiu i identificatiu del taranna del centre educatiu. També està previst fer un canvi de logotip, realitzar un campionat escolar d'escacs amb altres escoles de les Franqueses, els cursos de 5è i 6è preparen una obra de teatre, es farà una caminada popular i el curs es tancarà amb un concert.

La celebració ha de servir també per visibilitzar el projecte educatiu iniciat a l'Escola Bellavista-Joan Camps amb el canvi de direcció durant el curs 2019-2020. L'escola treballa per a una transformació educativa, entenent l'educació com a un procés integral, vivint la diversitat com a una riquesa, respectant tots els ritmes d'aprenentatge i reforçant l'educació emocional i la convivència. L'escola també participa en un programa d'innovació pedagògica del departament d'Educació que dóna suport a l'actualització de projectes educatius per impulsar la transformació educativa del centre.

 

Arxivat a: Educació
Antiga escola Bellavista
Pati amb la construcció de l'aulari d'Educació Infantil de l'Escola Bellavista-Joan Camps
Pati l'any de la fusió
Façana escola actual
Logotip nou Bellavista-Joan Camps
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/03/2023 a les 14:53h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)