Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses contra les violències masclistes

01/12/2021

Recitals, actuacions i tallers han format part de la programació per commemorar el 25N

L’Ajuntament de les Franqueses amb la voluntat de treballar per erradicar les violències masclistes ha desplegat un ventall de polítiques públiques feministes per aquest 25N. El programa ha comptat amb accions de visibilització, de sensibilització, de conscienciació, de prevenció i de reflexió.

Les propostes per aquest 25N han començat amb la primera edició del concurs de microrelats contra la violència masclista ‘’Stop Violència’’, que ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Mirall. Feminisme d’Acció Social. 

Les tres guanyadores han estat obsequiades amb un lot de llibres feministes:

- 1r premi: ‘’Ella’’ escrit per Mar Gallego Garrido

- 2n premi: ‘’Jo he vist l’home del sac’’ escrit per Joana Martínez Arseda

- 3r premi: ‘’Cristales rotos’’ escrit per Mariama Kande

Una activitat participativa que s’ha dut a terme ha sigut la reflexió col·lectiva d’un pensament o frase per eliminar la violència masclista. S’han instal·lat parades al Mercat de Bellavista i al Mercat de Corró d’Avall i el recull de frases s’ha exposat a l’Espai Can Prat.

El dia 25, jornada central dels actes, hi ha hagut diferents activitats entre les quals destaquen la lectura dels relats guanyadors del concurs ‘’Stop Violència’’, actuacions de l’Institut El Til·ler i l’Escola Municipal de Música i la lectura de manifest.

Al llarg d'aquests dies també s'han fet accions als centres educatius com la 4a edició dels Tallers dels Mites de l’Amor Romàntic a càrrec de l’Associació Mirall. Feminisme d’acció Social i de la psicòloga M. José Ribadeneira López de Alda, dirigits a l’alumnat de 3r d'ESO i el cinefòrum per a la Igualtat sobre l’ús de les xarxes socials, a l’alumnat de 4rt d’ESO. 

El programa s'ha clos amb el 28 de novembre amb el Taller d’autodefensa personal, a càrrec de l’entrenadora nacional de karate i instructora de defensa personal Raquel Garcia Galindo; i el recital ‘’Alcem les veus contra les violències masclistes’’ amb la col·laboració de l'Associació Intercanvis Socials i Culturals, SOS Dona, Cor Camins i Cor Plèiade. 

Podeu veure la galeria amb totes les imatges de les activitats aquí

 

 

 

Arxivat a: Ajuntament
25 1
25 2
25 3
25 4
25 5
25 6
25 7
25 8
25 9
25 10
25 11
25 12
25 13
25 14
25 15
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/01/2022 a les 13:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)