Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, fa arribar la preocupació pel tancament de les oficines bancàries al Congrés dels Diputats, a Madrid

17/11/2021

Aquest matí ha fet entrega de la moció aprovada per l’Ajuntament i les signatures recollides en contra del tancament del BBVA de Bellavista

Aquest migdia, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha fet entrega al Registre General del Congrés dels Diputats, a Madrid, del certificat de la moció que l’Ajuntament va aprovar el mes de setembre en contra del tancament de l’oficina del BBVA a Bellavista i les signatures que han recollit els veïns i veïnes de la zona com a mostra de rebuig. Amb aquesta acció, Colomé ha volgut fer arribar la preocupació del govern i la ciutadania generada per la política de les entitats bancàries en els últims mesos reduint el nombre de sucursals. «Els bancs i les caixes estan deshumanitzant els seus serveis. Es tracta d’entitats privades i poc podem fer des dels Ajuntaments, però demanem unitat política a nivell d’Estat perquè tenim un problema molt greu. És una vergonya i només es pot solucionar legislant des de dalt de tot», ha dit Colomé.

Des que es va fer públic el tancament de l’oficina bancària de Bellavista, el govern de les Franqueses ha establert converses amb representants del BBVA per evitar el tancament. La regidora de Dinamització Econòmica, Raquel C. Cortés, i la regidora d’Hisenda, Montse Vila, s’han reunit en diverses ocasions amb responsables de l’entitat per trobar solucions sobretot per a les persones que tenen dificultats per desplaçar-se o fer servir els canals digitals que ofereixen els bancs i caixes. Com a conseqüència de la negativa del banc a l’hora d’evitar el tancament, les converses s’han centrat a buscar altres accions per minimitzar el seu impacte com ara la moratòria d’uns mesos en el pagament de comissions per part del veïnat de Bellavista per l’ús de la finestreta o la realització d’uns cursos per aprendre a fer servir el caixer automàtic i l’aplicació del banc. «Som conscients que aquestes mesures no solucionen el problema. Aquesta no és la solució per a tots els veïns i veïnes. En aquests casos no hauríem de parlar de rendibilitat, sinó de persones. A tots i a totes ens obliguen a tenir els diners a bancs i caixes i hem de facilitar aquests serveis. A més, hem de tenir en compte els acomiadaments que estan generant aquestes noves polítiques de les entitats bancàries», ha afegit Colomé.

Amb aquesta entrada al Registre General del Congrés del Diputats, a Madrid, l’equip de govern de les Franqueses espera que des de l’Estat es faci alguna acció per evitar la pèrdua d’aquests serveis essencials a pobles i ciutats. En aquest sentit, l’alcalde també ha destacat que s’ha traslladat aquesta preocupació al Consell Comarcal del Vallès Oriental i es faran les passes necessàries des de totes les administracions per aconseguir garantir un bon servei de bancs i caixes a la ciutadania.

Arxivat a: Ajuntament, Dinamització Econòmica, Hisenda
Francesc Colomé al Registre General del Congrés dels Diputats
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/04/2024 a les 11:14h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)