Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Primera audiència pública amb veïnat de Llerona

08/11/2021

Aquesta ha estat la primera sessió d'aquest tipus de trobades participatives després de la prova pilot feta a finals de 2020

La primera de les audiències públiques que periòdicament es realitzaran a tots els poble del municipi ha estat a Llerona. Allà 13 veïns i veïnes de més de 18 anys, escollits aleatòriament d'entre el padró municipal, s'han trobat amb l'alcalde, Francesc Colomé, i amb la regidora de Participació, Montse Vila, per parlar d'aquells temes que més els preocupen o interessen. Entre d'altres s'ha parlat de:

  • Pacificació del nucli urbà
  • Connexió del poble amb la resta de nuclis amb transport urbà o en bicicleta
  • Contaminació acústica del polígon del Pla de Llerona
  • Cobertura de fibra òptica a les zones rurals
  • Recuperació de camins
  • Aprofitament del Casal Cultural de Llerona

Durant la sessió s'ha donat resposta a moltes de les qüestions i han quedat pendents aquelles que necessiten d'una resposta més acurada per part de les àrees. El document de retorn amb les respostes es penjarà en un termini de 30 dies i quedarà fixe a la secció de Participació Ciutadana per a la seva consulta

Creació de les Audiències Públiques

Al llarg de 2020, l’Ajuntament de les Franqueses ha estat treballant conjuntament amb la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de definir un model d’audiències públiques, una eina de participació recollida al Pla Director de Participació Ciutadana. El mes de desembre es va dur a terme una prova pilot per tal de definir el projecte i la metodologia d’aquestes sessions participatives que tenen com a objectiu impulsar espais de trobada on veïns i veïnes del municipi es puguin reunir amb l’alcalde per transmetre inquietuds, preocupacions, dubtes i/o propostes en relació a les Franqueses. Aquest procés previ ha servit per definir el funcionament de les audiències públiques que es faran a partir d’ara.

Durant el curs 2021-2022 es duran a terme sessions d’audiència pública als diferents pobles del municipi amb la presència de l’alcalde, Francesc Colomé, i de la regidora de Participació Ciutadana, Montse Vila. Per tal d’arribar a veïns i veïnes que no participen habitualment en aquest tipus d’actes, les convocatòries es faran de manera aleatòria a través del padró convidant a participar a una quinzena de persones majors de 18 anys.

Amb aquests espais d’intercanvi i diàleg es pretén donar una resposta conjunta a les inquietuds que es plantegin. Si no és possible fer-ho durant la mateixa sessió, es recolliran les qüestions plantejades i es traslladaran a les àrees corresponents per oferir respostes més acurades. A més, el web municipal www.lesfranqueses.cat disposa d’un espai habilitat on es penjaran tots els extractes de les audiències públiques.

Arxivat a: Participació
Audiència pública Llerona
Darrera actualització d’aquest contingut: 05/12/2023 a les 14:43h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)