Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

S'inicien els mesuraments de la qualitat de l'aire a les Franqueses

29/09/2021

Un captador de partícules recull mostres durant dos mesos per determinar la qualitat ambiental

L'Ajuntament de les Franqueses han instal·lat un captador de partícules d'aire al pati oest de l'edifici. Aquesta actuació s'ha realitzat en col·laboració amb la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.

Aquest aparell recollirà mostres de material en suspensió durant dos mesos i que serviran per determinar la qualitat de l'aire del municipi i, sobretot, de les zones més properes al polígon industrial del Pla de Llerona.

Les mostres recollides serviran per determinar els nivells de la fracció PM10 de partícules a l'aire. Aquesta fracció són petites partícules sòlides o líquides disperses a l'atmosfera, amb un diàmetre d'entre 2,5 i 10 µm. Estan formades principalment per compostos inorgànics com els silicats, aluminats i metalls pesants, així com material orgànic associat a partícules de carboni (sutge). Les partícules poden ser de pols, cendra, sutge, partícules metàl·liques, ciment o pol·len.

Durant aquests dos mesos, es canviaran i analitzaran les partícules recollides als filtres del captador cada setmana. Finalitzada la campanya es podran extreure conclusions sobre la qualitat de l'aire i adoptar les mesures necessàries, si s'escau.

Paral·lelament, també s'està treballan amb la direcció general per tal de disposar temporalment d'una unitat mòbil que faci mesuraments en altres punts de les Franqueses.

Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Captador de partícules
Darrera actualització d’aquest contingut: 02/02/2023 a les 12:50h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)