Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Entra en funcionament el Servei Municipal d’Informació i Atenció a les Dones

23/07/2021

EL SIAD disposa de seu a Bellavista i Corró d’Avall, i dona servei a tot el municipi

Aquest mes de juliol s’ha posat en marxa el Servei Municipal d’Informació i Atenció a les Dones, el SIAD, de les Franqueses del Vallès. Avui al matí, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, ha visitat les instal·lacions de Bellavista Activa on hi ha una de les seus del servei, que ofereix visites en aquest punt i a les Oficines de Polítiques Socials de Corró d’Avall.

Amb l’obertura d’aquest punt, les Franqueses fa un pas endavant en el camí cap a la igualtat. «Les Franqueses és un municipi feminista i, com a tal, referma el seu compromís amb l’erradicació de qualsevol tipus de discriminació o violència per raons de gènere. I vull destacar que aquest SIAD no és només positiu per a les dones, sinó que va més enllà. És important per a construir una societat del segle XXI. Una societat oberta, tolerant, inclusiva, i sobretot justa», ha afirmat la regidora de Feminisme i Igualtat, Sònia Tena. En aquest sentit, Meritxell Benedí, presidenta de l’Institut Català de les Dones ha destacat la importància de treballar per enfortir la xarxa feminista al territori. «Sense igualtat no hi ha llibertat», ha dit Benedí, que també ha destacat que la lluita dels drets humans de les dones és indispensable per ser un país de persones lliures. De la seva banda, l’alcalde, Francesc Colomé, ha fet incís en la importància d’aquest servei. «Som un municipi de 20.000 habitants i ja hem de pensar en gran. Això suposa disposar de tots els recursos que ens permetin estar al costat de la ciutadania. Aquesta ha de ser el nostre compromís: donar resposta a les necessitats dels veïns i veïnes de les Franqueses», ha assenyalat Colomé.

El SIAD de les Franqueses és un servei gratuït i confidencial que ofereix:

  • Informació a les dones. Informació a les dones sobre recursos, actes i activitats relacionades amb la igualtat.  Espai d’escolta, suport i acompanyament en què es dona una primera orientació personalitzada.

  • Atenció psicològica. Suport i acompanyament psicològic per desenvolupar estratègies i recursos personals per fer front a situacions de desigualtat de gènere ja sigui en l'àmbit familiar, laboral o social.

  • Assessorament legal. Espai de consulta sobre temes legals: separacions, divorcis, maltractaments, relacions laborals, recursos i drets en casos de violència masclista.

  • Tallers de creixement personal. Punt de trobada, espai de formació i sensibilització (xerrades, tallers.... per fomentar l’autonomia i l’empoderament de les dones).

La propera activitat és un taller de defensa personal per a dones majors de 15 anys, el 26 de setembre, al Pavelló Poliesportiu de Can Prat. Cal reservar trucant al telèfon 93 846 66 18.

El SIAD està situat a les oficines de Bellavista Activa (carrer del Rosselló, núm. 39) i a les Oficines de Polítiques Socials de Corró d’Avall (carretera de Ribés, núm. 7). Telèfon 938 466 618. Horari d'atenció: de dilluns a dijous, de 9 a 13 hores. Cal demanar cita prèvia.

Arxivat a: Ajuntament, Polítiques Socials
Posada en marxa SIAD de les Franqueses
Posada en marxa SIAD de les Franqueses
Posada en marxa SIAD de les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 30/11/2023 a les 19:32h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)