Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El veïnat dels edificis rehabilitats de Pla de Barris rep la visita de l’alcalde

07/07/2021

Francesc Colomé confirma que l’Ajuntament busca donar continuïtat amb finançament propi al programa d’ajuts a la rehabilitació d’edificis i pretén obrir el projecte a tot el municipi.

“En la nostra comunitat s’ha fet una rehabilitació de la façana lateral, la terrassa superior, la terrassa del primer pis, les baixants i hem pintat els patis de llums. Feia molta falta i si aquesta rehabilitació s’hagués hagut de fer el 100% pels veïns no s’hagués pogut fer perquè a més hi havia filtracions de l’edifici del costat i hi entrava aigua”. Això és el que ha explicat la M. Ángeles Amado, representant de la comunitat de veïnatge del passeig d’Andalusia, 4, a l’alcalde, Francesc Colomé i al regidor de Pla de Barris,  Jordi Ganduxé, que han volgut copsar de primera mà com ha influït la rehabilitació de la finca en la qualitat de vida de la gent que hi viu. “Tot va néixer fruit d’una consulta que vam realitzar el servei. Estem molt agraïts perquè s’ha gestionat tot ràpidament i hem obtingut un resultat molt positiu” ha afegit Amado.

En José López és un altre dels veïns, en aquest cas, representant del carrer Orient, 30, que ha volgut explicar què han suposat les millores d’accessibilitat realitzades i la rehabilitació de la façana principal i posterior de l’edifici on viu. “Va costar feina començar però estem contents amb el resultat sobretot per un tema de seguretat perquè teníem por a què pogués haver algun despreniment a causa dels desperfectes de la façana” ha dit López, acompanyat d’altres veïns involucrats en el projecte.

La comunitat de veïnatge del carrer Ametllers, 1, representada pel Santiago Azor ha estat un exemple de constància i interès pel programa, i és que en les primeres convocatòries no s’hi van poder acollir, però posteriorment davant la possibilitat de presentar-se als edificis de planta baixa + 2, van gestionar la seva sol·licitud i van poder iniciar les actuacions de millora. “Estem molt contents perquè s’ha millorat la seguretat al evitar el despreniment dels elements de la façana” ha explicat Azor.  

Aquestes són algunes de les històries que donen veu als més de 1900 veïns i veïnes de Bellavista que han pogut beneficiar-se del Programa d’Ajuts a la Rehabilitació d’Edificis, que enguany ha finalitzat amb el tancament de Pla de Barris. Des de l’any 2014, 45 comunitats de veïnatge i 750 habitatges han realitza millores  estructurals, funcionals i d’habitabilitat de les edificacions. La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de les Franqueses han invertit un total de 1.464.267,53 euros.

Francesc Colomé ha explicat que “des de l’Ajuntament treballem per donar continuïtat a la rehabilitació d’edificis amb finançament propi i creiem que és important obrir-ho a tot el municipi”. La rehabilitació és un instrument de transformació transversal, una eina per abordar desigualtats i millorar la qualitat de vida de de la ciutadania.

Arxivat a: Pla de Barris
Comunitat del passeig Andalusia 4
Comunitat del carrer Ametllers 1
Comunitat del carrer Orient 30
Comunitat del carrer Girona 38
Comunitat del carrer Barcelona 19
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)