Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Mediació i serveis a la comunitat com a alternativa a la sanció econòmica

06/07/2021

L’Ajuntament implementa les MASE per resoldre els conflictes recollits dins l’Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana

Les Franqueses ofereix actualment accions educatives, mediacions i prestacions en benefici de la comunitat com a alternativa a les sancions econòmiques lleus i greus de l’Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana.   

Les Mesures Alternatives a la Sanció Econòmica (MASE) són un conjunt d’accions que l’Ajuntament pot oferir a les persones infractores, són mesures educatives i de conscienciació centrades a evitar la reincidència. Amb aquesta iniciativa, les persones que compleixin els requisits, de manera voluntària podran commutar les sancions per accions que es proposaran segons les circumstàncies personals de la persona infractora i seguint un criteri de proporcionalitat a la infracció comesa.   

Les persones que siguin susceptibles d’acollir-se a una MASE, rebran un avís informatiu sobre aquesta possibilitat i un document de sol·licitud que hauran d’emplenar en cas d’acceptar aquesta alternativa. Si passats 10 dies hàbils no es presenta la sol·licitud s’entendrà que la persona renuncia i el procés sancionador seguirà el seu curs.   

Aquesta aposta per la mediació i l’acompanyament és una mostra de la línia que segueix l’Ajuntament per fomentar la cohesió social i el civisme. I seguint aquesta línia, fruit de la municipalització del servei de mediació del municipi, el consistori ha actualitzat el nom del servei per a fer-lo més entenedor i global, així doncs, amb el nom de Servei de Mediació i Veïnatge es consolida i potencia un projecte estès als cinc pobles que treballa per la millora de les relacions entre el veïnat del municipi. 

Arxivat a: Participació
Mesures Alternatives a la Sanció Econòmica (MASE)

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 07/12/2023 a les 09:52h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)