Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Servei Municipal d’Informació i Atenció a les Dones es posarà en marxa al juliol

01/07/2021

Estarà ubicat a instal·lacions de Bellavista i Corró d’Avall i formarà part de la xarxa SIAD de Catalunya

El Servei Municipal d’Informació i Atenció a les Dones, SIAD, entrarà el funcionament a les Franqueses el 15 de juliol. Es tracta d’un servei confidencial i gratuït d’informació, orientació i assessorament a les dones, així com suport psicològic i jurídic, especialment en casos de violència de gènere.

El SIAD oferirà una atenció personalitzada i integral a les dones de les Franqueses del Vallès des de la perspectiva de gènere per tal que puguin gaudir i exercir els seus drets en llibertat i sense discriminacions.

Al SIAD trobareu:

  • Informació a les dones. Informació a les dones sobre recursos, actes i activitats relacionades amb la igualtat.  Espai d’escolta, suport i acompanyament en què es dona una primera orientació personalitzada.

  • Atenció psicològica. Suport i acompanyament psicològic per desenvolupar estratègies i recursos personals per fer front a situacions de desigualtat de gènere ja sigui en l'àmbit familiar, laboral o social.

  • Assessorament legal. Espai de consulta sobre temes legals: separacions, divorcis, maltractaments, relacions laborals, recursos i drets en casos de violència masclista.

  • Tallers de creixement personal. Punt de trobada, espai de formació i sensibilització (xerrades, tallers.... per fomentar l’autonomia i l’empoderament de les dones).

Amb tot, el SIAD serà un punt de suport i acompanyament psicològic per treballar els aspectes que ha pogut portar a una situació de malestar i/o angoixa. També s'atendran casos en què la dona no identifica la violència masclista com a causa del problema o malestar, o bé que no estiguin en un procés de recuperació i vulguin treballar altres aspectes. 

Aquest servei neix amb la voluntat de ser proactiu i d'incloure, a més a més de l'atenció telefònica (específica per al servei) i presencial, activitats com xerrades i cursos en col·laboració amb associacions i col·lectius de les Franqueses. Estarà inclòs dins la xarxa SIAD Catalunya, coordinada per l'Institut Català de les Dones, i, per tant, tindrà connexió amb més d'un centenar de serveis similar arreu del territori amb qui compartir eines i materials.

El servei estarà situat, a partir del 15 de juliol, a les oficines de Bellavista Activa (carrer del Rosselló, núm. 39) i a les Oficines de Polítiques Socials de Corró d’Avall (carretera de Ribés, núm. 7).

Telèfon SIAD 938 466 618.

Horari d'atenció: de dilluns a dijous, de 9 a 13 hores.

Cal demanar cita prèvia.

Arxivat a: Ajuntament
Es posa en marxa el SIAD de les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/07/2021 a les 23:33h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)