Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Es posa en marxa l’ascensor de la plaça dels Països Catalans

10/06/2021

Uns 2000 vianants diaris es beneficiaran de la construcció d’aquest elevador

Aquest dijous 10 de juny ha entrat en funcionament l’ascensor de la plaça dels Països Catalans millorant la mobilitat a les Franqueses i ampliant l’itinerari accessible per a vianants.

L’elevador permet la connexió del passeig Andalusia amb el carrer Navarra. Una de les artèries més importants de Bellavista, el passeig Andalusia, es vincula amb una zona d’equipaments públics de gran importància, tant per Bellavista com per al conjunt del municipi.

Durant la posada en marxa de l’ascensor, l’alcalde, Francesc Colomé ha destacat que “amb aquesta actuació culminem 10 anys de Pla de Barris millorant i contribuint a donar un assalt de qualitat a Bellavista”. L’alcalde també ha explicat que el projecte dóna solució a l’important desnivell existent entre el passeig Andalusia i el carrer Navarra, 10,5 metres d’alçada salvat per un talús d’una pendent mitjana del 40%. En alguns punts aquesta pendent es resolia amb un talús vegetal, i en els punts més inclinats, amb un mur de rocalla. Fins ara, per tal de comunicar el passeig Andalusia i la plaça dels Països Catalans amb el carrer Navarra i els equipaments de la zona hi havia unes escales que cobrien el desnivell a l’alçada del carrer Orient. 

A l’acte també hi ha assistit el regidor d’Urbanisme i Pla de Barris, Jordi Ganduxé, el gerent d’Esorosa, empresa constructora, Jordi Muñoz i l’arquitecte Gerard Corominas, de Jiga Arquitectura, qui ha destacat que el gran repte d’aquesta obra ha estat salvar les grans distàncies i el desnivell. A més a més, Corominas ha explicat que el projecte “pretenia generar una zona de rebuda tant a la zona superior com a la inferior” i que amb la passera es buscava crear un mirador com a espai d’espera amb vistes. 

Des d’avui, per tant, accedir al Centre Cultural de Bellavista, a la Biblioteca Municipal de Bellavista, a l’Escola Bellavista-Joan Camps i Giró, a l’IES Lauro i a la Zona Esportiva de Bellavista és més senzill gràcies a la instal·lació de l’elevador, que ha comptat amb un pressupost de 301,936,27 euros, el 50% del finançament de l’obra l’ha assumit la Generalitat de Catalunya a través del Pla de Barris. Uns 2.000 vianants diaris es beneficien de la construcció d’aquest ascensor.

Arxivat a: Ajuntament, Pla de Barris, Urbanisme i Activitats
La ciutadania ja pot fer ús de l'ascensor de la plaça dels Països Catalans
Posada en marxa de l'ascensor de la plaça dels Països Catalans
Posada en marxa de l'ascensor de la plaça dels Països Catalans
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2024 a les 13:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)