Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"Molts negocis s'han pogut beneficiar de les accions plantejades per aquest pla, i ens han servit per buscar alternatives als nostres negocis"

01/06/2021

Entrevista a Estel Armengol, comerciant

El Pla de Xoc per pal·liar el efectes de la Covid-19 a les Franqueses ha desplegat durant el darrer any diversos programes per ajudar els comerços i negocis del municipi, la majoria en forma d’ajuts directes per subvencionar l’adaptació dels establiments a les mesures contra la pandèmia o per ajudar al pagament del lloguer dels locals, ajuts per contractació o desafectació d’ERTO, a la creació d’empreses o microcrèdits. Tanmateix, el Pla de Xoc també ha aportat altres eines per donar un impuls al comerç durant aquesta crisi, com el curs per fer visibles les botigues a les xarxes socials.

Estel Armengol regenta l’estanc Ateneu, és la quarta generació de la família que s’ocupa d’aquest establiment obert des d’abans del 1929. També és presidenta de LFComerç i una de les participants en aquest curs

Com a comerciant, com has viscut aquest darrer any? Quant de temps has estat tancada?

Sóc un establiment essencial i, per tant, no he tancat cap dia. He tingut feina, sobretot el temps que els bars han estat tancats.

Com has evolucionat com a comerciant durant la pandèmia?
Hem treballat les nostres xarxes socials per ser present més enllà del comerç físic. Hem estat cada dia al peu del canó. I com a LFComerç hem donat suport a totes les botigues tancades o no!!! Un suport que ha estat molt important!!!!

Els comerciants heu tret alguna cosa bona o positiva d'aquesta situació?
Els comerciants com a norma general som gent emprenedora i bastant adaptable, per tant, de cada situació en traiem alguna cosa positiva, algun aprenentatge que ens serveix per seguir endavant. Molts ens hem reinventat, hem buscat nous camins per fer la nostra feina i seguir endavant!!!!

Quines mesures has hagut de prendre?

Pel que fa a les mesures: mascareta i gel, evidentment. Tot i que al meu estanc tinc vidre blindat i estic protegida des de fa molts anys

Els comerciants heu tret alguna cosa bona o positiva d'aquesta situació?

Els comerciants com a norma general som gent emprenedora i bastant adaptable, per tant, de cada situació en traiem alguna cosa positiva, algun aprenentatge que ens serveix per seguir endavant. Molts ens hem reinventat, hem buscat nous camins per fer la nostra feina i seguir endavant!!!!

Quan et planteges que és necessari reinventar-se per sobreviure?
Sempre, cada dia!!!!!!!
Durant el 2019 i 2020 he participat en el projecte de COMERÇ21 de PIMEC i m’ha servit, durant aquest temps d’incertesa, per trobar nous camins, noves idees, mirar el meu negoci amb uns altres ulls. I això és una feina important que cal fer, sobretot amb un negoci tant ‘limitat’ com ho és un estanc.

Has realitzat el curs de Xarxes Socials organitzat des del Pla de Xoc i l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament. Creus que la formació en noves tecnologies i en comunicació en línia és imprescindible pel comerç actual?
Oh i tant!!!! És una porta més que s’obre per oferir el teu producte, per dirigir-te al teu client. I des de LFComerç en plena pandèmia vam engegar la nostra pàgina web on hi són tots els comerços associats.

Què has aprés? Com ho aplicaràs?
Sempre aprenc coses i, per poc que sigui, sempre ho puc utilitzar en el meu comerç o, en el meu cas com a presidenta de LFComerç, també donant consell a la resta de botigues de l’Associació.

Abans del curs, creies que era necessari un posicionament fort a les xarxes?

I tant!!!! El món és digital ara!!!!!

Animaries als teus col·legues a preparar-se i a fer servir les xarxes? Demanaries més cursos com aquest?
Si, són importants. I, a més, evolucionen molt i cada dia hi ha coses noves. És important estar al dia i, a vegades, amb el nostre dia a dia darrere el taulell hi ha coses que potser se’ns passen de llarg i és important anar-te formant de manera constant.

Quina incidència creus que ha tingut el Pla de Xoc desplegat per l'Ajuntament en el comerç i els establiments afectats per la pandèmia? 
Molts negocis s'han pogut beneficiar de les accions plantejades per aquest pla i ens han servit per buscar alternatives als nostres negocis i han sigut ajudes directes que han anat molt bé!!!!
N'estic contenta del que personalment he pogut fer servir i sé d'altres negocis que també ho han utilitzat i n'estan contents!

Ets membre de LFComerç. En quina situació es troba actualment el municipi a nivell comercial? Com podem consolidar el teixit comercial i fer-lo gran?
Sóc la presidenta de l’entitat i en relació a la pandèmia hem aguantat i resistit la situació força bé (tot i les dificultats) perquè la gent té molta empenta!!!! Però cal ser més socis i tenir més suport institucional, perquè així es pot fer més feina.

Què demanaries a les administracions públiques en la situació actual?
Com a comerciant, han fet molta feina de suport al petit comerç aquest últim any i estic contenta! Seguim treballant així perquè hi ha molta feina i no s’atura mai.
Però com a LFComerç, volem una comunicació més directa i que ens tinguin en compte. Les Franqueses és un municipi molt dispers a nivell territorial i això ens dificulta la nostra feina com a associació.

Arxivat a: Dinamització Econòmica
Estel Armengol, comerciant
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 14:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)