Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“Treballarem per a què el tancament de Sandoz tingui el mínim impacte sobre els llocs de treball i l’activitat econòmica del municipi”

19/05/2021

L’alcalde, Francesc Colomé, ha anunciat que es reunirà amb l’empresa per trobar solucions i desencallar el Sector N

L’empresa Sandoz ha anunciat aquest dimarts que tancarà la planta de les Franqueses l’any 2024. Aquesta decisió, segons ha comunicat, és conseqüència d’un pla de reestructuració de la seva producció d’antibiòtics a Europa que es concentrarà a Palafolls (Maresme) i a Àustria. Actualment, Sandoz, que pertany a Novartis, té una planta a les Franqueses amb una plantilla de 170 treballadors/es. És en aquest sentit, que l’Ajuntament ha començat a fer passes en dues línies concretes: minimitzar l’impacte social que pugui tenir al territori evitant la pèrdua de llocs de treball i alhora conservar l’activitat econòmica als seus polígons industrials. “Treballarem per a què el tancament de Sandoz tingui el mínim impacte sobre els llocs de treball i l’activitat econòmica del municipi”, ha assegurat l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, durant una compareixença aquest dimecres al migdia acompanyat de la regidora de Dinamització Econòmica, Mercats, Comerç i Activitats, Sònia Tena; i el regidor d'Urbanisme, Jordi Ganduxé.

Colomé també ha explicat que l’empresa té la previsió de tancar la planta el 2024, però que cal començar a treballar per trobar solucions. De fet, l’alcalde ha explicat que la venda de fàbriques de Novartis a Barberà del Vallès i el Masnou es va resoldre amb la subrogació dels contractes de la plantilla per part de l’empresa que les va adquirir. “Tenim precedents que l’empresa ha fet les coses ben fetes en altres casos. Hem de treballar per recol·locar el personal i que hi hagi continuïtat de l’activitat empresarial a les Franqueses”, ha dit Colomé.

Sandoz està situada al Sector N i l’alcalde també ha recordat que l’empresa té un litigi obert amb l’Ajuntament contra el projecte de reparcel·lació d’aquesta zona. “Portem uns mesos negociant  i la setmana vinent ens reunirem per arribar a un acord satisfactori”, ha explicat. Segons Colomé, el fet que s’arribi a un acord i el Sector N pugui avançar amb una reparcel·lació i el canvi de sol rústic a industrial a tota la zona són factors clau per al desenvolupament econòmic de les Franqueses del Vallès. “Tenim polígons punters situats en un punt estratègic. Per això considerem que si tirem endavant el Sector N l’activitat no es perdrà. Activitat econòmica vol dir creació de més llocs de treball”, ha assegurat.

Amb tot, l’alcalde, Francesc Colomé, considera que cal seure per trobar solucions, tant pel que fa al tancament de Sandoz com al desenvolupament del Sector N. “Ens posarem a disposició dels treballadors i treballadores i de l’empresa per trobar solucions”, ha dit. Colomé també ha assenyalat que quan es constitueixi el nou govern a la Generalitat també caldrà contactar amb el conseller o la consellera que estigui al capdavant per buscar solucions.

Arxivat a: Ajuntament, Dinamització Econòmica
Compareixença de l'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, sobre el tancament de Sandoz
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/05/2022 a les 21:07h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)