Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Agents Rurals detecten la presència d’espècies exòtiques a la zona humida del Parc del Falgar

13/05/2021

Es posa en marxa una actuació per capturar-les i gestionar la seva destinació

Durant una inspecció a finals del mes d’abril, els Agents Rurals del Vallès Oriental van trobar alguns exemplars de tortuga florida (Trachemys scripta ssp.) a la zona humida del Parc del Falgar. Es tracta d’una tortuga que està catalogada com a espècie exòtica.

És per aquest motiu que a principis d’aquesta mes de maig s’ha iniciat una actuació conjunta de l’Ajuntament de les Franqueses i els Agents Rurals del Vallès Oriental per reduir, en la mesura que es pugui, la presència d’aquesta espècie i no perjudicar la fauna autòctona de la zona. L’actuació consisteix en la instal·lació d’una trampa per capturar els exemplars vius, que es traslladaran al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda.

La presència d’espècies invasores, tot i que no signifiquen cap perill per a les persones, sí que tenen un paper crucial en l’extinció de centenars d’espècies originàries, ja que envaeixen, depreden, desplacen i eliminen la fauna autòctona i ocupen el seu lloc ecològic.

Des de l’Ajuntament de les Franqueses es vol conscienciar a la població del greu problema que implica l’abandonament de qualsevol tipus d’animal en basses, rius o medis aquàtics, ja que alguna poden arribar a viure molts anys. Per això recordem que cal adquirir els animals amb responsabilitat, tant si són espècies introduïdes com autòctones.

Arxivat a: Obres i Serveis
Espècies exòtiques a la zona humida del Parc del Falgar
Darrera actualització d’aquest contingut: 06/06/2023 a les 13:55h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)