Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Llum verda a la remodelació de l'estació de rodalies de la línia R3

09/04/2021

El projecte contempla la construcció d'un pas soterrat que connecti amb el carrer d'Anna Mogas

La remodelació de l'estació de rodalies de la línia R3 ha salvat un dels darrers tràmits abans de l'inici de les obres. El Consell de Ministres n’ha aprovat l'execució. Aquesta aprovació suposa la posada en marxa el procés de licitació que determinarà quina empresa o empreses les duen a terme. El pressupost d'Adif per a aquesta actuació és de 18,4 milions d'euros i el termini d'execució és de 28 mesos.

Les obres de remodelació suposen l'ampliació de la zona d’andanes fins a 210 metres de llargària i una amplada mínima de 3 metres que permetrà l'aturada de convois formats per trens del model Civia doblats i poder, en un futur, renovar la flota de trens d'aquesta línia. Es conserven els traçats de les vies 1 i 2, renovant-ne les estructures però s’aixequen les actuals vies 3 i 4 per deixar espai per al futur desdoblament de la línia. Es fan desaparèixer els actuals passos a nivell entre andanes i es crea un pas inferior amb escales i ascensors, adaptant els passo a les necessitats de persones amb mobilitat reduïda. També es tancarà l’accés a l’estació amb la instal·lació de torns per entrar-hi.

A demanda de l'Ajuntament, el projecte inclou la creació d’un pas soterrat que connectarà l’actual zona d’estacionament de la carretera de Ribes amb el carrer d’Anna Maria Mogas i les naus de les antigues casernes. Adif contempla dins el projecte la creació del calaix sota les vies i, posteriorment, l’Ajuntament en crearà els accessos a banda i banda del traçat ferroviari i hi adequarà els elements de seguretat i la il·luminació.

L'aprovació del projecte de remodelació de l'estació és un pas endavant en el desdoblament de la línia R3 entre Parets i la Garriga. En aquest sentit, però, recordem que l'Ajuntament de les Franqueses al·legacions a part del traçat pel municipi sobretot a la sortida de la línia a la zona de Can Santa Digna. El desdoblament en aquest punt (Pk30+500) afecta un espai qualificat com a zona verda i d'equipaments pel Pla General d'Ordenació Urbana, proper a la masia de Can Santa Digna i colindant amb terrenys classificats com a sól no urbanitzable i d'especial protecció amb 5 exemplars d'arbres d'especial interès, les 4 alzines i el roure de Can Rajol. A la parcel·la d'equipaments municipals s'hi troba un jaciment arqueològic protegit pel Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de les Franqueses.Adif, però, encara no ha respost aquestes al·legacions presentades durant l'estiu passat.

Arxivat a: Ajuntament
Estació R3
Darrera actualització d’aquest contingut: 13/05/2021 a les 11:27h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)