Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Representants de l’equip de govern es reuneixen amb treballadors de l’empresa Bosch

25/03/2021

Els partits JxLF, PSC-CP, IEC-AM, CsLFV i SAL-CUP-AMUNT han aprovat una moció contra el seu tancament

L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, i la regidora de Dinamització Econòmica, Mercats, Comerç i Activitats, Sònia Tena, conjuntament amb altres representants de l’equip de govern s’han reunit aquest dimecres a la tarda amb treballadors de les Franqueses que formen part de la plantilla de l’empresa Bosch. L’objectiu d’aquesta trobada ha estat escoltar les reivindicacions d’aquest col·lectiu després que s’hagi anunciat el tancament d’aquesta planta del grup alemany ubicada a Lliçà d’Amunt i que afectaria a més de 300 persones. Des de l’equip de govern s’ha volgut transmetre el suport de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès.

Precisament, la Junta de Portaveus ha aprovat una moció aquest mes de març, a proposta dels grups municipals JxLF, PSC-CP, IEC-AM i CsLFV, contra el tancament de l’empresa Bosch que s’ha aprovat per unanimitat, també amb el vot favorable de SAL-CUP-AMUNT. Aquesta moció recull els acords següents:

  • El rebuig total al tancament de la planta Bosch Lliçà d’Amunt.
  • Manifestar la necessària col·laboració de les administracions públiques en el compromís d'activar les mesures necessàries per a evitar el tancament de la planta de Bosch Sistemes de Frenat, a Lliçà d'Amunt.
  • Exigir al Govern d’Espanya, a la Generalitat de Catalunya i totes les administracions públiques el compromís d’un pla de viabilitat de la planta de Bosch Lliçà.
  • Instar la direcció de Bosch a replantejar-se les seves possibles decisions dràstiques i exigir una solució que permeti el manteniment de l’ocupació, tant directa com indirecta, del conjunt de persones treballadores, ateses les enormes conseqüències socials que pot tenir al territori.
  • Instar a la Generalitat de Catalunya a què actuï com intermediari buscant una solució que permeti salvar els llocs de treball.
  • Manifestar tot el nostre suport als treballadors i treballadores, tant del nostre municipi, com de la comarca, en aquesta difícil situació a la qual s'enfronten, i estem sempre a la seva disposició.
  • Demanar al govern la derogació de la reforma laboral del 2010 -2012 i els articles 42, 43 i 51 del estatut dels treballadors/es.
  • Donar a conèixer els acords presos i fer arribar el text de la moció als Ajuntaments que formen part del Consell Comarcal del Vallès Oriental.
  • Donar coneixement d'aquests acords als representants sindicals de la planta Bosch Sistemes de Frenat, a Lliçà d'Amunt, a la direcció de l'Empresa Bosch Espanya, al Comitè Executiu Europeu del Grup Bosch, a la Presidència del Govern d'Espanya, a la Presidència del Govern de Catalunya, al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a la Conselleria d’Empresa, Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya i a tots els grups del Congrés dels diputats, del Parlament de Catalunya i del Parlament Europeu.
Arxivat a: Ajuntament, Dinamització Econòmica
Recepció treballadors Bosch
Recepció treballadors Bosch
Darrera actualització d’aquest contingut: 05/07/2022 a les 12:31h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)