Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Oberta la convocatòria d'ajuts al lloguer per a persones de 65 anys o més

09/03/2021

Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 d'abril

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha obert el període per demanar els ajuts al pagament del lloguer per a persones grans. L'objectiu és facilitar l'accés i la permanència de les persones de 65 anys o més al seu habitatge habitual quan es trobin en risc d'exclusió residencial.

Qui pot demanar la subvenció?

Hi poden optar les persones que acompleixin els següents requisits:

 • Tenir 65 anys o més a l'any natural de la convocatòria.
 • Tenir residència legal a Catalunya
 • Estar en risc d'exclusió social.

Aquesta condició s'acredita quan els ingressos de la unitat de convivència no superen el 2,83% de l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). En el cas de les Franqueses els ingressos anuals de la unitat de convivència (UC) han de ser els següents:
30.078,36 euros per a UC d'1 membre
31.008,62 euros per a UC de 2 membres
32.342,32 euros per a UC de 3 membres
33.420,40 euros per a UC de 4 membres

 • Ser titular, com a persona arrendatària, del contracte de lloguer objecte de la subvenció sempre que aquest correspongui al domicili habitual i permanent i que la persona hi estigui empadronada.
 • No pagar un lloguer superior a 800 euros mensuals o de 900 euros en el cas de que hi hagi una persona amb mobilitat reduïda reconeguda dins la UC.
 • Tenir domiciliat el cobrament de la subvenció en una entitat bancària
 • Pagar el lloguer, com a mínim a partir del mes següent de la presentació de la sol·licitud, per transferència bancària, rebut domiciliat o rebut emès per la persona administradora on constin la identificació de les persones pagadora i beneficiària i la quantia de la mensualitat corresponent.
 • No estar sotmès a cap dels supòsits de prohibició per a ser persona beneficiària de subvención (Art. 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre)
 • Estar al corrent de pagament de les obligacions tributàries amb l'Estat, la Generalitat de Catalunya i la Seguretat Social.

Quin és l’import màxim d’aquest ajut?

 • La quantia mensual de la subvenció es determina per la diferència entre l’import del lloguer que paga la persona arrendatària i l’import que hauria de pagar (lloguer just)2, i es tenen en compte el rebut de lloguer corresponent al mes anterior a la presentació de la sol·licitud.3
 • L’import mensual de la subvenció serà d’un màxim de 200 € mensuals i d’un mínim de 20 € mensuals, depenent del resultat dels càlculs abans exposats, i s’atorga per a l’any de la convocatòria. Si l’import de l’ajut és igual a l’import de la renda de lloguer, la quantia de la subvenció serà del 40 % de l’import de la renda de lloguer.
 • S’atorga per a l’any de la convocatòria i per als contractes de lloguer signats entre l’1 de gener de 2020 i la data en que s’acaba el termini de presentació de les sol·licituds, la subvenció serà per les mensualitats incloses entre el mes posterior a la data del contracte i el mes de desembre de 2020, inclòs.

Quines són les incompatibilitats d’aquesta subvenció?

 • És incompatible, per les mateixes mensualitats de l’any en curs amb altres ajuts provinents d’altres administracions públiques o d’altres entitats públiques o privades, que tinguin la mateixa finalitat.

Fins quan i com la puc demanar?

 • Els ajuts al pagament del lloguer per a persones de 65 anys o més es poden demanar fins el 30 d''abril de 2021.
 • La solicitud es pot presentar presencialment, demanant cita prèvia, a l'Oficina Comarcal d'Habitatge o al Registre del Consell comarcal a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) i a 938 600 700. També es pot presentar de manera telemàtica a web de l'Agència de l'Habitatge.

Per a més informació:
Agència de l'Habitatge de Catalunya
Oficina Comarcal d'Habitatge

 

 

 

Arxivat a: Habitatge
Gent gran

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 10/06/2023 a les 09:49h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)