Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"Volem que la igualtat sigui una realitat"

08/03/2021

L'acte institucional inicia les activitats programades al voltant del 8M a les Franqueses

Les Franqueses ha donat el tret de sortida a les activitats del Dia Internacional de les Dones amb la lectura del manifest dins un acte commemoratiu, celebrat enguany a Can Ribas.

L'acte ha estat l'inici de 10 dies plens d'activitats per reivindicar la igualtat entre homes i dones. Tal i com ha dit la regidora de Feminisme i Igualtat, Sònia Tena, aquest dia continua sent necessari per "seguir redibuixant l'actual sistema social i cultural que buida de continguts els drets fonamentals de les dones". Tena també ha parlat de com la pandèmia ha colpejat especialment les dones.

En aquest mateix sentit ha girat el manifest llegit a tres veus per l'alcalde, Francesc Colomé, l'alumna de l'Institut el Til·ler, Carola Fontan, i la regidora, Sònia Tena. Durant la lectura s'han destacat les greus repercusions a nivell del mercat de treball, l'agreujament de totes les formes de violència masclista i en com, en definitiva, la Covid-19 ha aprofundit les desigualtats de gènere. El text també ha reivindicat una societat igualitària, justa, equilibrada, inclusiva i integradora. Així com la responsabilitat dels governs locals per incorporar la mirada de gènere a totes les polítiques públiques.

Durant l'acte també s'ha presentat el documental "Dones de les Franqueses" amb el testimoni de 7 veïnes del municipi amb diferents perfils que parlen de com han superat i viscut el fet de ser dona i conviure en desigualtat. Aquest documental es pot veure a VOTV (8/3 a les 23 h i 9/3 a les 18 h) i al canal de Youtube de l'Ajuntament. Allà hi podreu escoltar les emprenedores Anna Forns i Marta navarro; les entrenadores i futbolistes Marina Martínez, Núria Rodena, Lídia Fernández i Carola Fontan; la llibretera, Fe Fernández i, la veïna centenària, Rosario Polo.
La commemoració ha continuat amb l'"Assaig Clínic" del Comando Lila de l'Institut el Til·ler que ha progressat fins el 2050 per estudiar un brot de la pandèmia desigualtat a les Franqueses. Durant la performance s'han detectat greus diferències i greuges contra homes respecte a les dones pel que fa a sou, temporalitat i sostres de vidre a la feina. Una recreació que ha volgut posar de manifest que la igualtat s'ha de treballar cada dia i que no es pot baixar la guàrdia.

L'acte s'ha tancat amb l'actuació d'Estefania Mateos i Lorena Gómez que han interpretat dos temes a piano, guitarra i veu.

Els actes del 8M a les Franqueses es desenvoluparan fins al 17 de març. Entreu a l'enllaç per a més informació. 

Arxivat a: Ajuntament
Dia Internacional de les Dones a les Franqueses 2021 4
Dia Internacional de les Dones a les Franqueses 2021 5
Dia Internacional de les Dones a les Franqueses 2021 2
Dia Internacional de les Dones a les Franqueses 2021 3
Dia Internacional de les Dones a les Franqueses 2021 1
Darrera actualització d’aquest contingut: 13/05/2021 a les 11:27h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)