Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Afectació de les mesures contra la Covid-19 a les activitats esportives

01/03/2021

La Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física, SGEAF, ha emès un comunicat amb les darreres mesures a aplicar

La SGEAF ha emès un comunicat on resumeix les darreres mesures contra la Covid-19, segons la Resolució SLT/516/2021, i la seva afectació i aplicació a les instal·lacions i activitats esportives:

1. Equipaments esportius coberts:

  • Les instal·lacions i equipaments en espais tancats (pavellons, gimnasos, etc.) poden obrir amb aforament al 30%, cita prèvia i control d’accés. No es poden usar els vestidors excepte per a les activitats aquàtiques. Es permet el desenvolupament d'activitats que es puguin desenvolupar amb mascareta, excepte les piscines.
  • Es poden fer activitats en grup sempre que es respecti el 30% d’aforament, es garanteixin condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades, i seguint el corresponent pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.
  • En aquest cas, els titulars de les activitats han de presentar una declaració responsable a la SGEAF i a l'Ajuntament del municipi on s'ubiqui l'espai de l'activitat, en la qual s'ha d'informar de les característiques dels sistemes de ventilació i qualitat de l'aire, donant compliment a les condicions establertes a l'annex 1 de la citada Resolució.
  • En la declaració ha de constar l'empresa o personal de manteniment habilitat d'acord amb el Reial decret 1027/2007, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament d'instal·lacions tèrmiques en els edificis, que garanteix que l'espai disposa d'una ventilació adequada als criteris establerts a l'annex 1.
  • En cas de no poder garantir les condicions de ventilació i qualitat de l’aire requerides, les activitats grupals no poden superar les sis persones, inclosa el/la professor/a o monitor/a. La limitació de concentració de persones no afecta les activitats esportives on els participants tinguin llicència federativa o escolar, que poden entrenar en els grups estables habituals i participar en les competicions permeses.

2. Equipaments esportius a l’aire lliure:

  • Es  permet l’obertura d’instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure sempre amb control d’accés, sense ús de vestidors excepte per a les activitats aquàtiques, i al 50% d’aforament.
  • Es poden fer classes i activitats esportives en grup en instal·lacions descobertes respectant el 50% d’aforament i amb subjecció al corresponent pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.
  • Queda prohibida la utilització d'equipaments esportius que no estiguin supervisats i que hauran de quedar tancats físicament, incloent pistes i camps d'esports públics a l'aire lliure.

3. Piscines:

  • Les piscines ubicades tant en espais coberts com a l’aire lliure amplien l’aforament permès al 50%, amb l’ús permès dels vestidors. Només pot obrir-se al públic el vas per a la pràctica esportiva i en cap cas podran fer-ho les zones d’aigües o espais ludicotermals inclosos a la mateixa instal·lació, els quals hauran de romandre tancats.

4. Activitats extraescolars

  • A banda de les activitats formatives o educatives no reglades presencials i d'esport escolar ja permeses fins al moment, s’autoritzen les sortides i activitats escolars fora de la comarca amb pernoctació sempre que es garanteixi l'estanquitat dels grups bombolla escolars.

D’altra banda, es mantenen també fins al 7 de març les mateixes restriccions vigents actualment de limitació de mobilitat comarcal aplicada a la pràctica esportiva, l’accés i tancament de les instal·lacions esportives, així com la represa de les competicions, que resta limitada a les competicions catalanes que donen accés a categories estatals, internacionals i professionals aprovades per la SGEAF, i les oficials d’àmbit estatal, internacional i professional. Totes les competicions autoritzades s’han de celebrar sense públic.

Arxivat a: Esports
Camp de futbol de Llerona
Darrera actualització d’aquest contingut: 13/05/2021 a les 11:27h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)