Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Aula de Natura del Parc del Falgar comença a prendre forma

25/02/2021

El projecte incrementa la seva superfície per ampliar la zona d'exposicions

Els mòduls que conformaran l'Aula de Natura del Parc del Falgar i la Verneda comencen a ser visibles en els terrenys entre la zona de jocs infantils i l'aparcament. Aquest edifici és la darrera intervenció en aquest espai verd i arrenca l'obra amb novetats sobre el projecte original. La zona dedicada a sala d'exposicions incrementa la seva superfície en un 30% i passa de tenir 166,32m2 a ocupar-ne 216,21m2. Aquesta ampliació implica també l'augment de metres quadrats dels que disposarà l'Aula de Natura.

Es tracta d'un edifici singular d'una planta dividit en tres mòduls i situat entre la zona d'estacionament i els jocs infantils. Una construcció pensada per integrar-se en l'entorn amb l'estructura i amb els materials utilitzats. Les parets seran de fusta i els sostres de xapa metàl·lica. A excepció de la paret sud que estarà formada per un mur Trombe, una construcció a què se li adhereix terra compactada per a què faci d'aïllant tèrmic i mantingui l'interior amb una temperatura estable a l'estiu i a l'hivern. Els tres edificis estaran units entre sí amb passadissos i vestíbuls vidrats per mantenir la visual nord-sud del parc. A la part est, se situa l'edifici on hi ha la sala d'exposicions i els lavabos. Al centre, una zona de serveis i administració amb diversos despatxos i oficines. I a l'oest, la sala de formació i un auditori. L'Aula de Natura també s'ha concebut com a un edifici energèticament sostenible i autosuficient amb una instal·lació fotovoltaica de 18 plaques. Aprofitarà el sistema geotèrmic dels pous canadencs per filtrar l'aire de l'exterior i aconseguir fluxes freds o calents depenent de l'època de l'any.

L'edifici ocupa un total de 600 m2 construïts i tindrà un cost de 887.361,72 euros.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Ajuntament
Aula de Natura
Aula de Natura
Aula de Natura
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)