Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Gestió de l'arbrat urbà de les Franqueses

03/02/2021

L'Ajuntament planifica la replantada cada vegada que es veu obligat a retirar un arbre

L'Ajuntament realitza durant tot l'any diversos controls de l'arbrat del municipi que, algunes vegades, comporta la tala per a una posterior substitució. Les raons per retirar un exemplar són diverses però la majoria es talen per inadaptació de l'arbre al medi, per vandalisme o per envelliment. També es realitza per motius de seguretat quan s'hi observen defectes importants que poden provocar la caiguda total de l'arbre o de part del brancatge. Tots els exemplars que han de ser substituïts es talen deixant la part inferior del tronc (1 metre aproximadament) dins l'escocell i se senyalitzen.

La replantada es realitza durant els mesos d'hivern, en el període d'aturada vegetativa de la majoria d'espècies que es replanten, i es perllonga fins el mes d'abril. Els nous arbres, en general, seran de mida petita, tot i que ocasionalment es poden plantar exemplars desenvolupats. Si no se substitueixen per la mateixa espècie se'n selecciona una que s'adapti millor a les condicions de la trama urbana i amb una millor adaptació als canvis ambientals.

Arxivat a: Obres i Serveis
Soca per replantar
Darrera actualització d’aquest contingut: 05/07/2022 a les 12:31h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)