Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

S'inicia l'elaboració del Pla Local de Salut

02/02/2021

Les feines, iniciades a finals de 2020, s'han iniciat amb la creació d'un grup motor participatiu i representatiu del municipi

Les Franqueses ha iniciat el procés de creació d'un Pla Local de Salut, un conjunt d'estratègies que defineixin la situació al municipi des d'una perspectiva transversal de la salut.
L'objectiu és crear eines per planificar, ordenar i coordinar les actuacions municipals en matèria de salut pública i comunitària, entenent la salut més enllà de la sanitat i com un element clau del benestar de la ciutadania.

Per tal d'iniciar aquest procés es parteix de la definició que el 1946 l'Organització Mundial de la Salut, OMS: "la salut és un estat del benestar físic, mental i social i no només l'absència d'afeccions i malalties". Per tant, aquesta mirada àmplia del concepte, que parteix de la premissa que la població sana és un recurs essencial pels desenvolupament econòmic, pretén analitzar també els factors econòmics, culturals, mediambientals, socials i polítics vinculats a polítiques no sanitàries.

El procés d'elaboració del Pla Local de Salut s'ha iniciat a finals de 2020 amb diverses reunions internes i l'inici de la creació del grup motor del pla. Fins ara, s'han iniciat trobades amb veïns/es focalitzades en els 5 pobles del municipi per tal de copsar l'opinió i la percepció que hi ha sobre la salut a cada nucli. Posteriorment, amb les dades i les opinions recollides s'elaborarà una diagnosi, s'establiran prioritats d'actuació i finalment es procedirà a la implementació de les polítiques en matèria de salut.

Una de les principals característiques de l'elaboració del pla és el seu caràcter participatiu. Per a què les opinions, els temes i la visió de la salut al municipi sigui el més àmplia possible, el grup motor i els grups de treball comptaran amb veïns i veïnes dels cinc pobles. Aquest grup estarà present en gairebé totes fases d'elaboració i en el seu posterior seguiment. El procés seguirà el següent calendari:

  • Treballs interns i de comunicació (realitzat)
  • Creació d'espais de coproducció (en realització)
  • Elaboració de la diagnosi
  • Priorització de les necessitats
  • Reptes i accions del pla
  • Avaluació i aprovació del pla d'acció municipal en matèria de salut
  • Implementació i seguiment del pla
Arxivat a: Sanitat i Salut Pública
Pla Local de Salut
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2024 a les 13:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)