Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses augmenta l’atenció psicològica des de l’inici de la pandèmia

02/02/2021

Es destinen 12.700 euros del Pla de Xoc i s’incrementa un 54% l’atenció psicològica a dones i menors

Més enllà de la crisi social i econòmica provocada per la Covid-19, ens trobem davant una crisi emocional a la què cal donar resposta acompanyant psicològicament a les persones que la pateixen. El Pla de Xoc de les Franqueses destina 12.700 euros a l’atenció psicològica a dones i menors com a conseqüència de l’augment de casos des de l’inici de la pandèmia, quantitat que se suma a les diferents subvencions que la Generalitat de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament.

Aquesta dotació ha permès l’atenció d’un major nombre de casos i l’increment de les hores d’acompanyament. En el cas del Servei d’atenció psicològica a dones, el col·lectiu més afectat, especialment aquelles que constitueixen famílies monoparentals amb situacions econòmiques molt precàries i sense xarxa social, s’han atès un 48,5% més de casos i s’han realitzat 379 hores més d’atenció destinades a intensificar el seguiment de cada cas o a reprendre l’acompanyament a aquelles dones que ja l’havien deixat.

En temps de pandèmia, els nens i adolescents són especialment vulnerables, ja que el seu entorn es veu particularment alterat. El Servei d’atenció psicològica a menors ha atès un 60% més de casos i ha intensificat les hores d’acompanyament amb l’increment de 120 hores i el canvi de metodologia d’atenció, apostant per una major constància i periodicitat.

Els conflictes familiars, la incertesa de no poder satisfer les necessitats bàsiques dels fills/filles, l’estrès per fer compatible la cura dels menors i la feina, l’angoixa per no poder atendre als infants amb necessitats especials... són alguns dels motius que han provocat estrès emocional, ansietat i depressió. A més cal tenir en compte el doble confinament que han patit les dones i infants víctimes de la violència masclista.

Per tot plegat, la comissió del Pla de Xoc ha concentrat esforços en donar resposta a les necessitats de suport psicològic i emocional i reforçar els programes d’acompanyament com a eina clau per a poder garantir una bona salut mental i el millor benestar emocional.

Per contactar amb el Servei d’atenció psicològica, cal adreçar-se a l’àrea de Polítiques Socials a:

Oficines de Polítiques Socials a Bellavista (Bellavista Activa)
Adreça: Carrer de Rosselló, 39
Telèfon: 938 465 862 

Oficines de Polítiques Socials a Corró d’Avall
Adreça: Carrer de Rafael Alberti, 2
Telèfon: 938 407 333

Arxivat a: Polítiques Socials
S'augmenta l'atenció psicològica des de l'inici de la pandèmia
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 11:58h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)