Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Pla de Xoc, gairebé 190.000 euros en ajudes directes i microcrèdits

01/02/2021

Continua oberta la convocatòria d'ajuts a la contractació i a la desafecció d'ERTOS a les empreses

Amb l'aprovació del Pla de Xoc per pal·liar els efectes de la Covid-19, l'Ajuntament ha obert durant els darrers mesos de 2020 tot un seguit d'ajuts directes i microcrèdits al sector econòmic i als ciutadans. La majoria de processos, s'han tancat amb la finalització de l'any i la majoria, també, ja estan resolts.

En total s'han adjudicat 189.640 euros en diverses línies de subvenció i microcrèdits a empreses i a autònoms. També s'estan resolent les 40 sol·licituds d'ajuts directes al lloguer de l'habitatge habitual. Aquesta convocatòria suposarà aproximadament 40.000 euros.
 
Ajuts per a la reactivació econòmica
Aquests ajuts han suposat 162.641 euros en subvencions que s'han concedit en dues línies:
 
Línia 1. Subvencions per a la reactivació econòmica
Aquesta línia ha concedit 117.081 euros, 107.098 en ajuts al pagament del lloguer dels locals i 14.983 en ajuts a l'adequació dels establiments a les normatives sanitàries vigents.
Aquests línia ha anat dirigida a:
El manteniment dels locals comercials, de serveis i de centres de treball amb activitat empresarial.
El foment de noves activitats, nous serveis, noves formes de fer i les inversions realitzades per a dur-les a terme: venda en línia, noves tecnologies, serveis a domicili, etc.
L'adequació de locals i centres de treball per millorar la seguretat sanitària de les persones que hi treballen i dels clients i les inversions necessàries per a dur-les a terme.
 
Línia 2. Subvencions per a l’autoocupació i emprenedoria
Amb 40.560 euros concedits.
Els projectes subvencionables han estat el foment de l’autoocupació i l’emprenedoria, creant així noves activitats econòmiques en el territori i per tant enfortint i fent créixer el teixit empresarial de les Franqueses del Vallès.
 
Microcrèdits per a empreses i autònoms
S'han concedit 27.000 euros en microcrèdits als establiments comercials i empreses demandants per cobrir despeses urgents de les quals en depengui la supervivència del negoci, com poden ser el lloguer del local que ocupa l’empresa o autònom, pagar nòmines (caldrà acreditar aquests extrems amb la presentació de contracte de lloguer o els contractes dels treballadors assalariats, i vincular-lo als resultats econòmics de l’autònom/empresa postpandèmia) i/o altres conceptes relacionats amb l’empresa/autònom. S’exclouen les despeses financeres.
 
Ajuts al lloguer de l'habitatge habitual
Durant el 2020 a la convocatòria ordinària d'ajuts al lloguer de l'habitatge habitual s'hi ha sumat una segon convocatòria que s'ha tancat a 31 de desembre. Les demandes estan actualment en procés de resolució però la previsió és que s'aprovin la majoria de les 40 presentades, amb un pressupost final d'entre 38.000 i 40.000 euros en ajuts.
 
Continua oberta la convocatòria d'ajuts a les empreses per reactivar i fomentar la contractació
Aquesta subvenció consta de dues línies:
1.La creació de llocs de treball per contribuir a la reducció de la taxa d’atur al municipi de les Franqueses del Vallès.
2. La desafectació de treballadors/es en situació d’ERTO (Expedients de Regulació Temporal de l’Ocupació).
Se subvencionaran les empreses que realitzin qualsevol de les dues accions en contractes que tinguin una durada mínima de 6 mesos i una jornada mínima de 20 h setmanals. L'import màxim de l'ajut per treballador serà de 750 euros mensuals sempre que el contracte sigui de 40 hores setmanals i amb imports proporcionals quan aquesta sigui inferior, amb 20 h com a topall. En el cas de baixa per incapacitat temporal, se subvencionarà el cost real de l'empresa fins a un màxim de 750 euros mensuals.
Arxivat a: Ajuntament
Pla de Xoc
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2024 a les 13:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)