Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'ascensor de la plaça dels Països Catalans va prenent forma

29/01/2021

Aquesta setmana s'han realitzat les feines d'instal·lació de l'estructura de l'elevador

Les obres d'instal·lació de l'ascensor de la plaça del Països Catalans tenen com a data de finalització finals de febrer. Aquesta setmana s'ha col·locat l'estructura exterior que acollirar l'elevador que connectat aquesta plaça amb el carrer de Navarra. Es tracta de la fase més crítica de l'obra, la col·locació de l'estructura metàl·lica sobre els fonaments de formigó que permetran unir la torre amb la passera. La propera actuació serà la instal·lació de la passera que s'està acabant al taller amb paviment inclòs i, més endavant, s'acabaran les places d'accés (a Països Catalans i a Navarra)  amb formigó i sauló.

Accedir al Centre Cultural de Bellavista, la Biblioteca Municipal de Bellavista, l’Escola Bellavista-Joan Camps i Giró, l’IES Lauro i la Zona Esportiva Municipal de Bellavista serà més senzill gràcies a la construcció d’aquest ascensor. El 50% del finançament de l’obra prové de la Generalitat de Catalunya a través del Pla de Barris de Bellavista. L'obra, adjudicada a l'empresa Estructuras y Obras la Roca, té un pressupost de 301.936,27 euros.

Amb aquesta actuació es pretén millorar la mobilitat a les Franqueses i ampliar els itineraris accessibles per a vianants i se'n poden beneficiar uns 2.000 usuaris diaris. El projecte recollirà la connexió d’una de les artèries més importants de Bellavista, el passeig Andalusia, amb una zona d’equipaments públics de gran importància tant per Bellavista, com pel conjunt de les Franqueses. L'ascensor dona solució a l’important desnivell existent entre el passeig Andalusia i el carrer Navarra, 10,5m d’alçada salvat per un talús d’una pendent mitjana del 40%. En alguns punts aquesta pendent es resol amb talús vegetal, i en els punt més inclinats, amb un mur de rocalla.

Arxivat a: Pla de Barris, Urbanisme i Activitats
Estructura ascensor de Bellavista 1
Estructura ascensor de Bellavista 1
L'alcalde, Francesc Colomé, i els regidors Jordi Ganduxer i Moisés Torres visitant l'obra
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/12/2023 a les 09:52h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)