Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Primera trobada de la comissió per reduir l’impacte del soroll produït per les indústries del polígon industrial Pla de Llerona

22/01/2021

La reunió ha comptat amb veïns i veïnes, representants d’entitats i plataformes, i un expert en contaminació acústica

Aquesta dimecres a la tarda s’ha dut a terme la primera reunió de treball de la comissió per reduir l'impacte del soroll produït per les indústries del polígon industrial Pla de Llerona. Una sessió oberta i participativa que ha comptat amb la presència de tots els veïns i veïnes que s'hi han volgut sumar a títol individual i representants d’entitats i plataformes (Aturem la Contaminació, APCQUIRA, AAVV Els Gorcs i Plataforma contra la Incineradora del Congost).

La sessió ha servit per posar sobre la taula la feina feta fins ara i les futures mesures a prendre. En aquest sentit, serveis tècnics de l’Ajuntament de les Franqueses han exposat les competències de l’administració en l’àmbit local de soroll i el marc normatiu municipal.

Per tal de situar la problemàtica a nivell legal, i garantir la màxima transparència des del consistori, s'ha comptat  també amb la presència de Lluís Gallardo, advocat de l’Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica, que ha exposat les eines existents en els casos de contaminació acústica i les passes a seguir per tal de minimitzar l'impacte al municipi.

La sessió, que ha tingut una durada d’unes 2 hores, ha comptat amb un torn de preguntes en què durant una hora i mitja els participants han pogut intervenir i fer les seves preguntes, sobretot qüestions tècniques dirigides a l’advocat Lluís Gallardo.

La primera taula de treball per reduir l’impacte del soroll produït per les indústries del polígon industrial Pla de Llerona també ha comptat amb la participació de la regidora de Participació i Relacions Ciutadanes, Montse Vila, i la regidora d’Activitats, Sònia Tena.

El compromís d’aquesta comissió és buscar possibles propostes o solucions, mitjançant el debat, que puguin complementar la feina que ja s’està portant a terme des de l’àrea d’Activitats.

Els objectius de la comissió per reduir l’impacte del soroll produït per les indústries del polígon industrial Pla de Llerona són els següents:

  • Promoure el benestar, la qualitat de vida i la protecció de la salut al municipi
  • Iniciar converses amb les empreses del polígon generadores de contaminació acústica
  • Establir un règim d'intervenció administrativa constant per reduir els sorolls i les vibració en aquella zona
  • La comissió també serà l'encarregada de posar en comú la documentació i les propostes aportades pels integrants i de fer el seguiment i l'avaluació de les propostes fetes.

En un termini de dos mesos, com a màxim, es convocarà la propera comissió per exposar les accions portades a terme, així com continuar el debat per recollir propostes que ajudin a minimitzar l’impacte del soroll i l’afectació dels veïns.

Les actes de la comissió s’enviaran per correu electrònic als participants i també es penjaran a www.lesfranqueses.cat.

Recordem que per participar en les taules de treball per reduir l’impacte acústic del polígon industrial del polígon industrial de Lleron cal posar-se en contacte amb (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucar al 938 616 221.

Arxivat a: Ajuntament, Participació
Comissió per reduir l'impacte del soroll produït per les indústries del poligon industrial del Pla de Llerona
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/12/2023 a les 09:52h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)