Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Comença una setmana dedicada a la mongeta del ganxet

22/01/2021

Del 25 al 31 de gener es faran diferents activitats per promocionar aquest llegum de les Franqueses

Aquest dilluns comença una setmana dedicada a la mongeta del ganxet. De 25 al 31 de gener es faran diferents activitats per promocionar aquest llegum de les Franqueses del Vallès. Una programació que substituirà la tradicional Festa de la Mongeta del Ganxet, que enguany arribava al 10è aniversari, però que no s'ha pogut celebrar com a conseqüència de la situació sanitària actual.

L'estreta relació de la mongeta del Ganxet amb el municipi quedarà representada amb una imatge acompanyada de la frase "Les Franqueses té ganxo". Es tracta d'una adaptació de la marca de ciutat actual que servirà per promocionar les Franqueses com un dels principals punts productors d'aquest llegum.

Receptes de la mongeta del ganxet

A partir de dilluns i fins divendres podreu seguir cada dia una recepta elaborada amb mongeta del ganxet. Es tracta de plats ben originals elaborats per persones del territori que han participat al Consurs de cuina de la Festa de la Mongeta. Els vídeos, que s'han gravat al restaurant "La Cada de la Mestra" de Llerona, es podran veure al canal YouTube de l'Ajuntament i també s'emetran cada dia a Vallès Oriental Televisió (VOTV), a les 20.30 hores.

L'ordre d'emissió serà el següent:

  • 25 de gener: Mongetes del ganxet amb cansalada i botifarra. Cuinera: Paquita Grau.
  • 26 de gener: Tortellini de Cal Sastre i maltagliati. Cuiner: Damiano Barsa.
  • 27 de gener: Croquetes de mongetes del ganxet amb allioli de botifarra negra. Cuiners: Noèlia Puntí i Ferran Puntí.
  • 28 de gener: Mongetes dolces. Cuinera: Rosa Moreno.
  • 29 de gener: Pastís de mongeta del ganxet. Cuiner: Alberto Vega.

"De la terra al plat. La producció de l'or blanc a les Franqueses del Vallès"

El dissabte, 30 de gener, a les 22 hores, a Vallès Oriental Televisió (VOTV) s'entrenarà el documental "De la terra al plat. La producció de l'or blanc a les Franqueses". Un treball audiovisual divulgatiu on s'explica tot el procés de producció de la mongeta del ganxet a través de persones que es dediquen al seu cultiu. Al llarg d'una mitja hora, el documental mostra les singularitats del conreu d'aquest llegum, l'or blanc de les Franqueses, des de diferents pobles del municipi. La gravació s'ha fet en temps real des de la seva sembra fins al triatge per a la seva comercialització i consum. 

Parades al mercat de Corró d'Avall

El dissabte, 30 de gener, el mercat de Corró d'Avall es complementarà amb parades de productors de mongeta del ganxet de les Franqueses. Tothom qui ho vulgui podrà conèixer aquest llegum de primera mà, tastar-lo i comprar-ne per cuinar a casa. Al llarg del matí, les persones que adquireixin mongetes del ganxet tindran de regal una bossa de cotó amb la marca de ciutat adaptada "Les Franqueses té ganxo". 

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Ajuntament
Les Franqueses té ganxo
Darrera actualització d’aquest contingut: 05/07/2022 a les 12:31h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)