Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“De la terra al plat”, el documental sobre la mongeta del ganxet que s’estrenarà al gener

16/12/2020

La projecció formarà part d’una programació especial que substituirà la festa presencial

Al llarg d’aquest 2020 els efectes de la Covid-19 han provocat el replantejament de molts actes que es feien de manera presencial. A finals del mes de novembre, les Franqueses, i en concret Llerona, era l’escenari de la tradicional Festa de la Mongeta del Ganxet. Des de fa uns mesos, des de l’Ajuntament es treballa en la producció d’un documental divulgatiu on s’explica tot el procés d’aquest llegum a través del testimoni de persones que es dediquen al seu cultiu. Al llarg de gairebé mitja hora, aquest treball audiovisual mostra les singularitats de la mongeta del ganxet, l’or blanc de les Franqueses, des dels diferents pobles del municipi.

La gravació del documental s’ha fet en temps real seguint tot el procés de producció del llegum. El cas és que aquest any la collita ha anat amb cert retard com a conseqüència de les condicions climatològiques i és per aquest motiu que els actes que substituiran la tradicional Festa de la Mongeta del Ganxet no es podran dur a terme fins al gener.

Tot i això, l’estrena i projecció del documental “De la terra al plat. La producció de l’or blanc a les Franqueses del Vallès” en un programa especial a Vallès Oriental Televisió (VOTV) es complementarà amb tot un seguit d’activitats que es donaran a conèixer properament. Totes les novetats es penjaran al web i les xarxes socials de l’Ajuntament de les Franqueses.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Ajuntament
De la terra al plat
De la terra al plat
De la terra al plat
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/01/2022 a les 13:58h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)