Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses viurà un Nadal de proximitat

26/11/2020

L’Ajuntament engega la campanya “Viu el Nadal a les Franqueses” amb activitats que comencen l’1 de desembre.

L’Ajuntament de les Franqueses ha presentat avui la campanya “Viu el Nadal a les Franqueses”, una campanya que uneix tota la programació nadalenca amb propostes lúdiques per divertir-se en família. “Aquest és un any per viure un Nadal de proximitat, en petit comitè i gaudint del que tenim al nostre entorn. Ara més que mai és el moment d’apostar pel comerç de proximitat. "Viu el Nadal" té dos components, viure i gaudir de les festes i viure-les a les Franqueses. És moment de quedar-se al municipi, d'apostar pel nostre comerç i els nostres serveis” ha explicat l’alcalde, Francesc Colomé.

Aquest any, les Franqueses havia de celebrar la 25a edició de la Fira Mercat de Nadal i Fira d’Entitats, però la situació sanitària actual no permet fer-ho en el mateix format físic. La regidora de Dinamització Econòmica, Mercats, Comerç i Activitats, Sònia Tena ha posat de manifest “nosaltres però, sempre diem que de les adversitats en surten noves oportunitats i aquest any hem donat forma a una única campanya amb un nom senzill que convida a viure aquestes festes a les Franqueses on podeu trobar tot el que es necessita”.

La programació de Nadal comença el dia 1 de desembre amb dos tallers i finalitza el 5 de gener amb l’arribada dels Reis Mags d’Orient, un dels esdeveniments més esperats. “Em fa molta il·lusió explicar-vos que, tot i que Ses Majestats s’han hagut d’adaptar a les mesures per prevenir la propagació de la covid-19, els Reis Mags vindran a les Franqueses. Evidentment ens hem coordinat amb ells per evitar aglomeracions, però hi seran” ha explicat la regidora de Cultura, Marina Ginestí. I ha especificat que “els Reis Mags d’Orient arribaran a les Franqueses del Vallès i ho faran amb helicòpter, com ja és tradicional. La diferència és que aquest any, l’helicòpter sobrevolarà tot el municipi perquè volem reduir riscos i que tothom ho vegi des de casa. Després l’alcalde els donarà la clau que obre totes les cases i els Reis començaran un recorregut en cotxe que passarà pels carrers de les Franqueses. Per tant, demanem, si us plau, que tothom ho segueixi des de casa.”

Activitats de Nadal a les Franqueses del Vallès:

Concurs infantil de dibuix

Del 24 de novembre a l’11 de desembre, envia el teu dibuix de Nadal a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) i guanya el concurs infantil de dibuix de Nadal d’enguany. A partir del 14 de desembre podràs visualitzar tots els dibuixos enviats al Flickr de l’Ajuntament. El veredicte dels guanyadors es publicarà el 20 de desembre a www.lesfranqueses.cat. El dibuix que obtingui el primer premi apareixerà a la campanya de Nadal de 2021.

Als documents adjunts trobareu la plantilla per a descarregar.

Concurs d’Entitats

A partir del 7 de desembre, es publicaran a les xarxes socials municipals els vídeos de les entitats de les Franqueses del Vallès. El veredicte al millor vídeo es publicarà el proper 20 de desembre al web de l’Ajuntament.

Tallers virtuals en família

1 de desembre

  • “Per Nadal decora la teva llar”. Taller per decorar casa nostra, els balcons i/o les finestres reutilitzant materials, a càrrec de Can Xic.
  • “Decora la Mà Franquesina”. Taller per decorar amb originalitat la Mà Franquesina amb materials que tenim per casa. La mà s’entrega juntament amb el butlletí municipal del mes de desembre. També es podrà recollir al SAC (Servei d’Atenció a la Ciutadania) de Corró d’Avall i Bellavista.

Els tallers es podran veure a través del canal de Youtube de l’Ajuntament.

Encesa dels llums de Nadal

11 de desembre

18 h. Plaça Major de Bellavista

Retransmissió en directe, via Instagram, de l’encesa de llums a càrrec de l’alcalde, Francesc Colomé, qui donarà pas a l’inici de l’espectacle d’animació itinerant pels carrers de Bellavista. Us convidem a participar des dels balcons i les finestres lluint la vostra decoració nadalenca i la Mà Franquesina.

Concert de Nadales al canal de Youtube de l’Ajuntament, amb la participació del Cor Camins, de la Coral Xeremella i de l’Escola Municipal de Música.

19 h. Plaça de l’Espolsada de Corró d’Avall

Retransmissió en directe, via Instagram, de l’encesa de llums a càrrec de l’alcalde, Francesc Colomé, qui donarà pas a l’inici de l’espectacle d’animació itinerant pels carrers de Corró d’Avall. Us convidem a participar des dels balcons i les finestres lluint la vostra decoració nadalenca i la Mà Franquesina.

30è Concert d’Any Nou amb l’Orquestra Internacional Maravella

1 de gener

19 h. Teatre Auditori de Bellavista

Venda d’entrades anticipada a www.teatres.lesfranqueses.cat o amb cita prèvia a les taquilles del Teatre Auditori de Bellavista o al Casal Cultural de Corró d’Avall. Preu general 18 € / reduït 15 € (entrades anticipades, majors de 65 anys, pensionistes, aturats i menors de 25 anys). Espectacle subjecte a les mesures sanitàries vigents.

Reis Mags d’Orient

Des de l’11 de desembre fins al 5 de gener, deixa la teva carta a la Bústia Reial! Els Reis Mags d’Orient recolliran les cartes amb els desitjos dels infants de les Bústies Reials situades a:

  • Plaça Major de Bellavista
  • Consell del Poble de Corró d’Amunt
  • Consell del Poble de Llerona
  • Plaça de l’Espolsada de Corró d’Avall

Als documents adjunts trobareu la carta per escriure als Reis Mags d'Orient per a descarregar.

2 de gener

Tallers virtuals en família per preparar la visita de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient.

  • “Històries dels Reis Mags d’Orient”. La narradora Mon Mas ens explicarà històries de Ses Majestats i el significat i importància dels fanalets.
  • “Decora el teu fanalet”. Aprenem a fer i decorar fanalets. Les plantilles per a fer els fanalets es podran recollir des del 21 de desembre al SAC (Servei d’Atenció a la Ciutadania) de Corró d’Avall i Bellavista.

Els tallers es podran veure a través del canal de Youtube de l’Ajuntament.

5 de gener

Per tal que els infants puguin lliurar les cartes amb els seus desitjos, els Reig Mags d’Orient ens han comunicat que, si les mesures vigents referents a la Covid 19 els ho permet, habilitaran dos punts d’entrega, un a la plaça de l’Espolsada de Corró d’Avall i un altre a la plaça Major de Bellavista. L’activitat es farà el mateix dia 5 de gener.

Quin serà el funcionament?

Les persones interessades a visitar els Reis Mags d’Orient hauran de demanar cita prèvia mitjançant l’enllaç www.entrapolis.com www.teatres.lesfranqueses.cat els dies 2, 3 i 4 de gener. Una vegada accedeixin a l’enllaç hauran d’escollir l’hora i l’emplaçament, la plaça de l’Espolsada de Corró d’Avall o la plaça Major de Bellavista. També hauran d’escollir quin dels tres Reis Mags vol visitar, Melcior, Gaspar o Baltasar En el formulari es demanaran diverses dades dels participants, però cal tenir molt clar que un usuari només podrà fer la inscripció d’un grup de 6 persones, com a màxim. No podrà accedir al recinte habilitat cap persona sense cita prèvia. En aquest sentit també demanem que us desplaceu fins al lloc de l’activitat a l’hora que heu fet la vostra inscripció.

17 h Visita de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient

El Reis Mags d’Orient faran un recorregut pels carrers del municipi. Els infants podran saludar als Reis Mags d’Orient des dels seus balcons, finestres i portals amb els fanalets il·luminats. És important no acostar-se a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient per a evitar aglomeracions. Gaudim dels Reis a distància!

Podeu veure el recorregut que faran els Reis Mags d'Orient als documents adjunts.

Atents! Ses Majestats els Reis Mags d’Orient estaran presents a les xarxes socials de l’Ajuntament per enviar-nos missatges abans de la seva arribada a les Franqueses del Vallès.

Espai dels bons desitjos

El Nadal és una època especial i plena de màgia... Unes dates plenes d’il·lusió i de desitjos. Aquest 2020, més que mai, hem de donar visibilitat a aquests desitjos. Us proposem recuperar l’esperit nadalenc i escriure els vostres bons propòsits i anhels per al 2021 a la targeta que trobareu juntament amb el butlletí municipal del mes de desembre. Podeu penjar-la al vostre arbre de Nadal i viure aquestes dates sense perdre la il·lusió.

Utilitza els hashtags per parlar del Nadal a les Franqueses del Vallès a les xarxes socials.

#viuelnadalaLFdV
#perunnadalresponsable
#concurs
#tallervirtualenfamilia
#encesadelsllumsdenadal
#concertdanynou
#reismagsdorient
#espaidelsbonsdesitjos

Arxivat a: Ajuntament, Cultura, Dinamització Econòmica
Cartell "Viu el Nadal a les Franqueses"
Presentació de la campanya de Nadal "Viu el Nadal la les Franqueses"
Presentació de la campanya de Nadal "Viu el Nadal la les Franqueses"
Presentació de la campanya de Nadal "Viu el Nadal la les Franqueses"
Presentació de la campanya de Nadal "Viu el Nadal la les Franqueses"
Presentació de la campanya de Nadal "Viu el Nadal la les Franqueses"

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 05/07/2022 a les 12:31h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)