Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Comencen les obres d'instal·lació d'un nou ascensor a Bellavista

11/11/2020

Connectar el passeig Andalusia i el carrer Navarra entre els que, actualment, hi ha un desnivell de 10,5m d’alçada

Aquesta setmana s'han iniciat les obres de construcció de la infraestructura i instal·lació de l'ascensor que unirà el passeig d'Andalusia amb el carrer Navarra a l'alçada de la plaça dels Països Catalans, salvant un desnivell de més de 10 metres d'alçada. L'actuació finalitzarà a finals del mes de febrer de 2021.

Amb aquesta actuació es pretén millorar la mobilitat a les Franqueses i ampliar els itineraris accessibles per a vianants. El projecte recollirà la connexió d’una de les artèries més importants de Bellavista, el passeig Andalusia, amb una zona d’equipaments públics de gran importància tant per Bellavista, com pel conjunt de les Franqueses.

Accedir al Centre Cultural de Bellavista, la Biblioteca Municipal de Bellavista, l’Escola Bellavista-Joan Camps i Giró, l’IES Lauro i la Zona Esportiva de Bellavista serà més senzill gràcies a la construcció d’aquest ascensor. El 50% del finançament de l’obra prové de la Generalitat de Catalunya a través del Pla de Barris de Bellavista. L'obra, adjudicada a l'empresa Estructuras y Obras la Roca, per un pressupost de 301.936,27 euros.

El consistori preveu realitzar l’actuació durant els propers mesos per donar solució a l’important desnivell existent entre el passeig Andalusia i el carrer Navarra, 10,5m d’alçada salvat per un talús d’una pendent mitjana del 40%. En alguns punts aquesta
pendent es resol amb talús vegetal, i en els punt més inclinats, amb un mur de rocalla.

Actualment, per tal de comunicar el passeig Andalusia i la plaça dels Països Catalans amb el carrer Navarra i els equipament de la zona hi ha unes escales que cobreixen el desnivell a l’alçada del carrer Orient.

Arxivat a: Pla de Barris, Urbanisme i Activitats
Obres de l'ascensor de Bellavista des de la plaça dels Països Catalans
Obres de l'ascensor de Bellavista des del carrer Navarra
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/12/2023 a les 09:52h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)