Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses durant els propers quinze dies

16/10/2020

Com afecten al municipi les noves mesures restrictives per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19?

El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el PROCICAT han publicat la resolució SLT/2546/2020 per la qual s’estableixen mesures especials contra la Covid-19 que seran vigents durant els propers 15 dies. Aquestes mesures contemplen, entre d’altres, el tancament de bars i restaurants i d’establiments amb contacte proper amb els clients, com els centres d’estètica o massatges; la reducció dels aforaments dels comerços de productes no essencials al 30% i del 50% a cerimònies, espectacles i activitats esportives i culturals.

Seguint les indicacions de la resolució, les Franqueses ha modificat aforaments, restringit accessos, posposat activitats i reforçat les mesures de seguretat sanitàries. Com?

Parcs i jardins de titularitat pública i àrees de jocs
Es permet l’ús dels parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de jocs infantils de 8 a 20 h i es prohibeix l’ús dels següents espais:

  • Pista descoberta de la plaça Joan Sanpera
  • Pista descoberta de la Zona Esportiva de Llerona
  • Skatepark de Cal Gavatx
  • Skatepark de Bellavista, rere l’Escola Bellavista-Joan Camps
  • Circuit d’exercicis de rehabilitació destinats a la gent gran

Competicions esportives
S’ajornen totes les competicions esportives previstes de ser realitzades a les instal·lacions esportives municipals, a excepció de les competicions oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals.

Teatre
La temporada d’espectacles de tardor a les Franqueses segueix amb la seva programació d’una desena d’espectacles del cicle infantil i familiar i d’Humor & Co, però amb un aforament limitat al 50% i reforçant les mesures sanitàries de seguretat.

Mercats
Des del desconfinament, els mercats de les Franqueses han omplert els carrers de parades sota un seguit de mesures més estrictes del que recomanaven les autoritats sanitàries competents. Durant els propers dies, es reforçaran els mercats amb la presència de diversos agents cívics que vetllaran pel compliment de les diferents mesures de seguretat sanitària.

Les Franqueses compta amb mercats lineals, una separació mínima entre parades de 2 metres i nombroses mesures higièniques per a prevenir la propagació de la Covid-19 com, guants d’un sol ús a les parades d’alimentació, gel hidroalcohòlic a les parades de productes no essencials i peücs d’un sol ús, entre d’altres.

Compliment de la normativa
La Policia Local de les Franqueses i el servei d’inspecció de via pública vetllaran pel compliment de la resolució SLT/2546/2020, amb la vigilància, inspecció i control de les mesures. L’incompliment d’aquestes comportarà sancions estipulades en el Decret Llei 30/2020:

  • Lleus de 100 a 3.000 euros
  • Greus de 3001 a 60.000 euros
  • Molt greus de 60.001 a 600.000 euros
Arxivat a: Ajuntament
Mesures Covid-19 a les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/04/2021 a les 09:19h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)