Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Can Santa Digna es reconverteix en una residència per a gent gran i un centre de dia

09/10/2020

L’Ajuntament i la Fundació Mercè Fontanilles arriben a un acord per canviar l’activitat del projecte i adaptar-se a les necessitats actuals

L’Ajuntament de les Franqueses i la Fundació Mercè Fontanilles han arribat a un acord per reconvertir el projecte de Can Santa Digna, a Llerona, i adaptar-lo a les necessitats d’àmbit social que hi ha actualment. En un primer moment, el projecte preveia un espai d’acollida per famílies en situació de risc d’exclusió social i per a menors no acompanyats. Després de la pandèmia s’ha estudiat i analitzat si seria convenient canviar l’activitat d’aquest equipament per adaptar-lo a les necessitats generades pels efectes de la Covid-19. “Hem pensat que Can Santa Digna seria l’entorn ideal per dedicar-lo a la gent gran tenint en compte que ha estat un dels col·lectius més afectats per la pandèmia. Creiem que aquesta és ara mateix la necessitat prioritària a les Franqueses”, assegura Pere Molins, secretari de la Fundació Mercè Fontanilles.

Una vegada s’ha tancat l’acord, ara s’han de dur a terme els tràmits per adaptar el pla especial a les noves activitats. La previsió de la Fundació és que aquestes instal·lacions entrin en funcionament amb unes 35 places de residència i unes 20 al centre de dia.

Per part de l’Ajuntament, l’alcalde, Francesc Colomé, ha valorat molt positivament que Can Santa Digna es dediqui a la gent gran. “Fa temps que hem detectat que hi ha necessitats de més places de residència i centre de dia per a gent gran al nostre municipi. De fet, l’equip de govern sempre hem tingut molt clar que hem de treballar per tenir cura dels més grans i treballem en projectes per cobrir aquestes necessitats. En aquest sentit, crec que és una molt bona notícia que l’espai de Can Santa Digna pugui ampliar l’oferta al municipi amb més de 35 places a la residència i 20 al centre de dia”, ha dit Colomé.

L’activitat principal a Can Santa Digna serà aquesta residència i centre de dia, tot i que la Fundació preveu complementar-lo amb altres activitats ben integrades en aquest projecte i el seu entorn, que s’aniran definint al llarg dels propers mesos.

La Fundació Mercè Fontanilles és una organització amb més de 30 anys d’experiència en l’àmbit de les necessitats socials emergents i desenvolupa totes les seves tasques oferint serveis d’atenció a les persones d’acord a les seves necessitats.

Arxivat a: Ajuntament
Visita a Can Santa Digna
Visita a Can Santa Digna
Visita a Can Santa Digna
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/12/2021 a les 11:56h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)