Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Nova pròrroga amb mesures excepcionals per combatre la Covid-19 fins el 23 d'octubre

09/10/2020

Es publiquen la resolució i el ban amb les mesures per frenar els contagis i es modifiquen algunes restriccions

A les Franqueses estem decidits a sortir de la zona de risc de rebrot de la Covid 19 per això, a banda de les restriccions aplicades arreu del territori, també s'han implementat mesures concretes al municipi i a diversos equipaments i serveis.

Des de finals del mes de setembre la Generalitat de Catalunya recomana limitar les trobades grupals de 10 a 6 persones com màxim. Diversos informes indiquen que aquestes trobades són una de les fonts més importants de contagi i que un percentatge molt alt de la transmissió es produeix en cercles de confiança, ja que, de manera inconscient, quan compartim espai amb la família o els amics abaixem la guàrdia pel que fa a l'ús de la mascareta i a la distància de seguretat. Paral·lelament, s'ha reduït el temps de quarentena de 14 a 10 dies. Les darreres xifres confirmen que entre els dies 11 i 14 de quarentena només es detecten un 1% d'assimptomàtics i que el 80% dels contagis es diagnostiquen entre els dies 1 i 10.

Les mesures concretes al municipi s'han incrementat des de finals del mes d'agost. Després de detectar l'inici d'un brot a Bellavista, la zona amb més densitat de població de les Franqueses, entre el 21 i el 27 d'agost es van realitzar 3.475 proves PCR al CAP de Bellavista amb un resultat de 57 positius, un 1,6% del total. Aquest cribatge ha permès fer seguiment i detectar les cadenes de transmissió comunitària i, per tant, crear un mapa de contagi que permeti controlar el brot.

El cribatge al CAP de Bellavista va anar acompanyat de l'aplicació de mesures restrictives a la zona d'influència de l'Àrea Bàsica de Salut Granollers Nord, la de referència a les Franqueses. Entre d'altres s'ha recomanat la limitació de la mobilitat a necessitats bàsiques i s'ha restringit l'aforament dels bars i restaurants, dels equipaments públics i de les cerimònies.

Tot i la situació, les Franqueses ha apostat per reprendre la normalitat i per fer-ho ha estat necessari aplicar mesures concretes que garanteixin la seguretat sanitària.
S'han aplicat mesures concretes als equipaments esportius municipals: creació de grups estables d'entrenament i entrades i sortides per accessos independents, activitats a porta tancada o prohibició de l'ús dels vestidors.

Els mercats setmanals de Bellavista i de Corró d'Avall també han extremat les mesures situant les parades en una sola vorera per facilitar el sentit únic de circulació, mantenint 2 metres de distància entre parades i assegurant la disponibilitat de guants i gels hidroalcohòlics per a l'autoservei.

Des de la resolució que aplicava restriccions extraordinàries a la Regió Sanitària Metropolitana Nord, la tendència en general ha estat de contenció. Si bé, encara no s'ha aconseguit arribar a xifres negatives, les Franqueses evoluciona cap una reducció és lenta però contínua del risc de rebrot. Ara com ara, la taxa d'incidència de la Covid-19 per cada 100.000 habitants a l'Àrea Bàsica de Salut Granollers Nord és de 286. Els casos diagnosticats en els darrers 7 dies són 42, 6 més que durant la setmana anterior, el que suposa un increment del 16,7% dels casos.

La Generalitat de Catalunya ha decretat la tercera pròrroga de les mesures excepcionals contra la Covid-19 a les Franqueses. Es mantenen les recomanacions sobre mobilitat, trobades grupals i aforaments a l'hostalaria i als comerços i als equipaments culturals.

Avui,9 d'octubre, entra en vigor la resolució SLT/2479/2020 (amb un annex de correcció d'errades) que perllonga aquestes mesures fins el 23 d'octubre ja que el risc de rebrot continua vigent.

Les mesures tenen com a objectiu reduir la corba d'infeccions a través de la reducció de l'activitat social amb reduint les sortides a les essencials, prohibint les trobades de més de 6 persones i reduint els aforaments dels actes i cerimònies al 50% i els dels bars i restaurants al 50% tan a l'interior com a les terrasses. Els aforaments dels equipaments culturals fins al 70%.

Desplaçaments personals:

Es recomana romandre al domicili i limitar la circulació a les vies d'ús públic i només en els següents casos:

 • Assistir al lloc de treball quan no es pugui teletreballar
 • Assitir als centres sanitaris
 • Tenir cura de persones dependents (gent gran, menors o persones amb discapacitat o especialment vulnerables)
 • Desplaçaments a entitats bancàries
 • Accedir a establiments comercials d'alimentació o begudes i/o a altres establiments amb cita prèvia.
 • Realitzar actuacions requerides o urgents davant òrgans públics o notarials
 • Renovació de permisos, documentació oficial i altres tràmits administratius inajornables.
 • Per dur a termi mudances.
 • Per atendre horts familiars d'autoconsum.
 • Per exàmens o proves oficials inajornables.
 • Per causa major o situació de necessitat.
 • Es recomana limitar les trobades a grups estables i de convivència habitual.
 • Estan permeses les trobades i activitats culturals, de lleure o esportives amb persones del grup de convivència habitual respectant les indicacions incloses en l'apartat dedicat a aquestes activitats.

Reunions i/o trobades (familiars i de caràcter social):

 • Es prohibeixen les trobades i reunions de més de sis persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.
 • Els actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres han de limitar l’assistència al 50% de l’aforament.
 • No es consideren incloses en aquesta prohibició les activitats laborals ni els mitjans de transport públic.
 • En les reunions que concentrin fins a deu persones en espais públics no es permet el consum ni d’aliments ni de begudes.
 • No hi poden participar persones que tinguin símptomes de COVID-19 o que hagin d’estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.

Mesures de prevenció i higiene als centres de treball:

 • Adoptar les mesures de neteja i desinfecció adequades als centres de trebals i garantir la ventilació d'espais i d'edificis segons els protocols establerts.
 • Posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels desinfectants per a la neteja de mans.
 • Organitzar les condicions de treball per tal de garanir la distància mínima interpersonal i, en el cas que no sigui possible, proporcionar als treballadors mesures d'autoprotecció.
 • És obligatori l'ús de mascareta en el lloc de treball (Resolució SLT/1648/2020)
 • Adoptar mesures de coincidència massiva de persones.
 • Potenciar el teletreballs quan sigui possible.

Empreses de serveis i comerç minorista:

 • L’activitat comercial s’ha de dur a terme evitant qualsevol aglomeració. Tant en espais tancats, com en espais a l’aire lliure, la distància física interpersonal de seguretat s’estableix en 1,5 m. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 m2 per persona.

Ús del transport públic:

 • Les persones titulars dels centres de treball han de facilitar als treballadors la flexibilitat horària necessària per evitar que hagin de fer servir el transport públic en hora punta.

Activitats culturals, d’espectacles públics, recreatives i esportives:

 • Es poden dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure, en espais públics especialment habilitats per a la realització d’espectacles públics, sempre que es garanteixi que no se supera el 70% de la capacitat i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.
 • Les biblioteques, arxius, museus i monuments han de romandre oberts amb subjecció al corresponent pla sectorial de represa aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.
 • La realització d’activitats lúdiques, recreatives i l’obertura al públic d’equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d’atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives, es pot dur a terme sempre que es garanteixi no superar el 50% de l’aforament i compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.

Activitats d'hoteleria i restauració:

 • En els establiments d'hostaleria i restauració el consum s'ha de realitzar sempre en taula.
 • En l’interior l’aforament es limita al 50% de l’autoritzat i s’ha garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes. A les terrasses es limita la capacitat d’ocupació de l’espai autoritzat al 50% i s’ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules.
 • L’horari de tancament d’aquests establiments és a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.
 • En els establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament autoritzat.
 • Els establiments d’hoteleria i restauració han de disposar, en llocs visibles, de cartells indicatius de l’aforament autoritzat dels espais interiors i de la capacitat d’ocupació màxima de les terrasses i de la seva limitació al 50%.
 • Sempre que sigui possible, s'han d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.
 • Es limita a sis el nombre de persones que poden ocupar una taula o agrupacions de taules en els establiments d'hoteleria i restauració, tant en espais interiors com en terrasses, sens perjudici del compliment d'altres limitacions establertes a l'activitat d'hoteleria i restauració en les resolucions amb mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció de l'expansió de la pandèmia causada per la COVID-19 vigents en àmbits territorials específics. (SLT/2480/2020)

Activitats docents, de lleure infantil i juvenil i d'intervenció sociosanitària:

 • Les activitats docents (incloses les universitàries), les activitats de lleure infantil i juvenil (incloses les extraescolars) i les activitats d'intervenció socioeducativa (serveis d'intervenció socioeducativa i centres oberts), incloent el transport escolar, s'han de dur a terme d'acord amb els corresponents plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT i la normativa relacionada, aplicant rigorosament les mesures de prevenció i protecció de la salut.

Inspecció i règim sancionador:

Correspon als ajuntaments i a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, en l’àmbit de les seves competències, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en aquesta Resolució.
L’incompliment de les mesures recollides en aquesta Resolució és objecte de règim sancionador d’acord amb el Decret llei 30/2020, de 4 d’agost, pel qual s’estableix el règim sancionador específic per l’incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19.
El DLl 30/2020 estableix les següents sancions:

 • Lleus de 100 a 3.000 euros
 • Greus de 3001 a 60.000 euros
 • Molt greus de 60.001 a 600.000 euros.
Arxivat a: Ajuntament
Ban 3a pròrroga mesures extraordinàries

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 03/12/2021 a les 11:56h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)