Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Microcrèdits per a empreses i autònoms afectats per la crisi de la Covid-19

01/10/2020

Des de l’1 d’octubre i fins al 31 de desembre de 2020 es poden sol·licitar aquests ajuts inclosos al Pla de Xoc.

L’Ajuntament aprova la concessió d’ajuts en forma de microcrèdits destinats a les empreses i persones treballadores autònomes, amb seu social al municipi, amb l’objectiu d’ajudar a fer front a despeses com el lloguer i el pagament de les nòmines, entre d’altres.

L’actual situació de crisi sanitària ha colpit amb força el teixit econòmic dels municipis i les Franqueses no n’és una excepció. Per aquest motiu, el consistori vol donar suport i garantir la continuïtat de les activitats econòmiques de les empreses i els llocs de treball dels autònoms del municipi, que s’han vist amb l’obligació de tancar o restringir la seva activitat, veient així reduïts els seus ingressos, però fent front a les despeses amb importants dificultats.

Aquests microcrèdits tenen un interès del 0%, no contemplen carència i el termini màxim per a retornar l’import és de 2 anys.

L’Ajuntament destinarà una dotació de 100.000 euros per als microcrèdits i contemplarà una concessió màxima per a cada empresa o persona treballadora autònoma de 5.000 euros i una mínima de 3.000 euros.

Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 de desembre de 2020, excepte que amb data anterior s’hagi exhaurit el pressupost previst, de manera telemàtica mitjançant la seu electrònica allotjada al web municipal.

Qui els pot demanar i quins supòsits s’han de complir?

  • Les persones físiques autònoms que estiguin donats d’alta al Règim especial dels treballadors per compte propi o autònoms (RETA) o règim equivalents.
  • Les persones jurídiques ja constituïdes, amb independència de la seva forma jurídica, sempre i quan no tributin per IAE.
  • Que exerceixin activitat econòmica, amb local o centre de treball ubicat en el terme municipal a les Franqueses del Vallès.
  • Caldrà que les empreses i/o persones treballadores autònomes no tinguin cap deute, ni amb l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, ni amb la Seguretat Social, ni amb l’Agència Tributària estatal, ni amb la Generalitat de Catalunya (aquest últim terme l’hauran d’acreditar els interessats)

Quan no es pot ser beneficiari?

  • Per evitar la col·lusió d’interessos (públics i privats), així com garantir l’objectivitat i la imparcialitat en l’exercici ple de les seves funcions, no es poden presentar aquelles persones que tinguin responsabilitats a l’administració local si tenen interès personal en l’assumpte que es tracta, si s’és administrador/a de la societat o entitat interessada.

Què es pot subvencionar i fins a quins imports?

  • Es podran concedir microcrèdits per cobrir despeses urgents de les quals en depengui la supervivència del negoci, com poden ser el lloguer del local que ocupa l’empresa o autònom, pagar nòmines (caldrà acreditar aquests extrems amb la presentació de contracte de lloguer o els contractes dels treballadors assalariats, i vincular-lo als resultats econòmics de l’autònom/empresa postpandèmia) i/o altres conceptes relacionats amb l’empresa/autònom. S’exclouen les despeses financeres.
  • Els microcrèdits es concediran segons les disponibilitats pressupostàries.
  • La dotació màxima de microcrèdits que l’Ajuntament destinarà a cada empresa o persona treballadora autònoma serà de 5.000 euros. Cada empresa/treballador autònom sol·licitarà l’import que requereixi fins a un màxim de 5.000 euros.
  • L’import mínim que es concedirà serà de 3.000 euros per persona física o jurídica fins exhaurir la disponibilitat pressupostària que l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès destina a tal efecte.

Quins són les condicions dels microcrèdits?
Tipus d’interès: 0%
Carència: no es contempla
Termini màxim de devolució: 2 anys
Amortització i quotes: mensuals

Com sol·licitar els ajuts?
Aquests ajuts es poden demanar a través de la seu electrònica de l’Ajuntament on hi trobareu el tràmit. Les bases i el llistat de documentació necessària la trobareu a les bases.
Per a qualsevol qüestió, podeu trucar al 938 467 676.

Arxivat a: Hisenda
Microcrèdits
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2024 a les 13:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)