Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Ajuntament mantindrà els controls de soroll i de contaminació atmosfèrica a Befesa Aluminios S.L.

01/10/2020

S'estudia la instal·lació d'equips de mesurament continuat a la zona

L'Ajuntament mantindrà el control sobre l'empresa Befesa Aluminios, S.L, situada al polígon industrial del Pla de Llerona, després de les reiterades queixes sobre els nivells acústics i lumínics i sobre les emissions atmosfèriques. Precisament aquest dilluns les regidores Montse Vila i Sònia Tena, acompanyades d'un tècnic municipal, han informat de totes les gestions que està duent a terme l'Ajuntament per trobar una sol·lució a les molèsties produïdes per aquesta empresa als veïns de la zona.

Fa gairebé un any, i després d'una inspecció ambiental integrada, el Departament de Territori i Sostenibilitat informava que l'empresa havia realitzat millores per acomplir la normativa pel que fa a contaminació lumínica. Tanmateix, l'informe també posava de manifest que Befesa no havia acreditat els nivells de soroll i vibració, tal i com se li havia requerit.

Al mes de març passat, a demanda de l'Ajuntament, l'empresa presenta l'informe fet per una Entitat Acreditada de Control (EC-ECA) segons el qual no superen els límits. Tanmateix, durant l'estiu continuen les queixes i es realitza una nova sonometria, que confirma aquest informe. Befesa ha substituït la coberta, aillat els motors exteriors i està estudiant la possibilitat de modificar les portes de les naus.

La voluntat de l'Ajuntament és mantenir els controls sobre Befesa i s'ha demanat a la Diputació un recurs tècnic per fer una avaluació del soroll de l'activitat i s'està estudiant la instal·lació d'equips de mesurament continu a la zona. També s'ha enviat documentació gràfica a la Generalitat de Catalunya sobre una possible contaminació acústica i s'ha demanat una unitat mòbil de mesura de la qualitat de l'aire.

Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Polígon industrial del Pla de Llerona
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/03/2023 a les 14:53h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)