Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Gairebé 3.000 alumnes de les Franqueses tornen a les aules

14/09/2020

El primer dia del curs 2020-2021 està marcat per les mesures de seguretat sanitària

Dia de nervis i ganes de retrobament a les escoles i als instituts de les Franqueses. El curs 2020-2021 ha començat amb gairebé 3.000 alumnes a les escoles de segona etapa d'Educació Infantil i Primària i als instituts de Secundària i Batxillerat en un matí marcat pels termòmetres, el gel hidroalcohòlic i les distàncies.

Els centres escolars han començat el dia prenent la temperatura als alumnes i organitzant les entrades a les escoles i als instituts. S'ha optat per entrades esglaonades i per diversificar els accessos. Algunes escoles, per tal t'acomplir les ràtios, han barrejat cursos, com en el cas de l'Escola Colors en què els alumnes de 2n i 3r són ara companys d'aula i els de 4t i 5è també. Les aules també s'han adaptat per acomplir la distància de seguretat entre els alumnes. Les mascaretes i el gel han estat presents durant tot el matí.

Des de l'Ajuntament s'han ampliat els horaris dels serveis de neteja als centres, també s'ha cedit l'ús de diverses zones verdes com a zona d'esbarjo durant les hores lectives i, durant els primers dies, diversos membres dels serveis de manteniment municipal estan donant suport durant les entrades i les sortides dels centres escolars.

Les Franqueses inicia el curs amb 2.949 alumnes de 3 a 16 anys i amb 9 línies de P3, una més que l'any passat, implementada a l'Escola Bellavista-Joan Camps. En total, enguany hi ha 1968 infants cursant des de P3 a 6è de Primària i 981 alumnes a Educació Secundària. A Batxillerat, els instituts Lauro i el Til·ler tenen matriculats 233 alumnes. Batxillerat és un dels protagonistes d'aquest curs, ja que volen mantenir el mateix nivell de resultat que el curs passat amb un 100% d'aprovats a les proves PAU, la selectivitat, i amb 4 distincions per alumnes amb notes superiors a 9. De fet, una alumna de l'Institut Lauro ha estat distingida amb la nota més alta del Vallès Oriental, un 9,7.

Manteniment i adaptació d'accessos a les escoles i als instituts

L'estiu ha servit per fer tasques de millora i de manteniment a als centres escolars, com ja és habitual. Enguany, però, també s'han adaptat accessos per habilitar noves portes d'entrada i de sortida als edificis.

Les tasques que s'han realitzat han estat de pintura, soldadura, reparacions de degoters, canvis de lluminària... També s'han fet algunes accions de caràcter extraordinari. Entre d’altres, les intervencions necessàries per habilitar les diferents entrades i sortides dels centres educatius, per permetre les entrades i sortides esglaonades i evitar aglomeracions. Per exemple, s'ha pavimentat el passeig de la Calma per crear un accés a l'Escola Joan Sanpera i Torras. També s'ha instal·lat una nova porta al Centre de Formació d'Adults de Bellavista.

Arxivat a: Educació
Primer dia d'escola 1
Primer dia d'escola 2
Primer dia d'escola 3
Primer dia d'escola 4
Primer dia d'escola 5
Primer dia d'escola 6
Primer dia d'escola 8
Primer dia d'escola 9
Primer dia d'escola 10
Primer dia d'escola 11
Primer dia d'escola 12
Primer dia d'escola 13
Primer dia d'escola 14
Primer dia d'escola 15
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/10/2021 a les 13:35h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)