Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El cribratge comunitari de Granollers, Canovelles i les Franqueses del Vallès tanca amb més de 10.000 PCR fetes

02/09/2020

El dispositiu de cribratge comunitari posat en marxa entre el 21 i el 27 d’agost als municipis de Granollers, Canovelles i les Franqueses del Vallès, que va convidar més de 23.500 ciutadans dels tres municipis a fer-se proves voluntàries, s’ha tancat amb un total de 10.722 PCR realitzades. D’aquestes, un 1,7% han estat casos positius (186).

L’actuació tenia com a objectiu la detecció de casos positius asimptomàtics en zones o barris amb més alta incidència de casos detectats. Es fa una valoració molt satisfactòria d’aquesta acció, que ha permès arribar a un 45% de la població diana, un percentatge molt significatiu.

El cribratge es va dur a terme al CAP Sant Miquel, de Granollers, al CAP Canovelles i al CAP les Franqueses. A més, en aquest últim municipi, l’acció es va complementar amb una recollida puntual de proves PCR als residents a quatre blocs d'edificis del carrer Rosselló.

A continuació es detalla el nombre de PCR fetes i els resultats, gairebé definitius, per dispositius:

Cribratge comunitari: 21 al 27 d'agost

Ubicació Municipis Ciutadans % resultats disponibles Resultats PCR
Positius % Positius
CAP Canovelles Canovelles i Granollers 4.547 99,7% 87 1,9%
CAP les Franqueses Les Franqueses i Granollers 3.475 99,5% 57 1,6%
CAP Sant Miquel Granollers 2.583 100% 37 1,4%
TOTAL       181 1,7%

Cribatge clúster, porta a porta: 20 d'agost

Ubicació Municipis Ciutadans % resultats disponibles Resultats PCR
Positius % Positius
Edificis c. Rosselló Granollers i les Franqueses 117 97,4% 5 4,3%

La tasca conjunta entre CatSalut, l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut, Vigilància Epidemiològica i els ajuntaments dels tres municipis, que s’han implicat molt en l’organització i han facilitat gran suport en l’execució, ha estat clau per aconseguir que l’acció de cribratge es dugués a terme amb èxit. És molt destacable, també, l’alta implicació de la ciutadania, que va acudir als centres a fer-se les PCR en una acció de responsabilitat. És per això que totes les entitats que han integrat el dispositiu agraeixen la participació dels veïns i veïnes de la zona.

Cal recordar que és necessari que els casos positius i els contactes estrets, realitzin l’aïllament correctament, ja que és la manera més eficaç per tallar la transmissió del virus. A més, no s’ha oblidar que les mesures més efectives per evitar la propagació de la COVID-19 són la distància física, l'ús de la mascareta i el rentat de mans.

 

Arxivat a: Ajuntament, Sanitat i Salut Pública
CAP Bellavista
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 14:09h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)