Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"Gaudiu cada minut, cada segon, però amb seny, amb molt de seny"

31/07/2020

L'alcalde, Francesc Colomé, demana prudència davant la situació sanitària actual

L’arribada de l’estiu és moment de tancar cicles, fer una parada per respirar i tornar a començar un nou curs, al setembre, amb energies renovades. Aquest any, però, és diferent. Comencem les vacances amb un regust diferent. I és que aquests últims mesos han estat molt durs, hem viscut situacions que mai ens hauríem imaginat i potser per això, més que mai, ens mereixem aturar-nos per agafar forces.

Els efectes de la pandèmia han estat durs a nivell sanitari i econòmic, però també emocional. Sabem que aquest aïllament social, les distàncies amb les persones que estimem, els canvis a nivell laboral, els nous hàbits ... han donat pas a una nova realitat. Els canvis no són fàcils, però també sabem que són noves oportunitats, només cal aprofitar-les per, entre tots, definir una societat més conscienciada per viure en un món just i sostenible on tothom hi visqui dignament.

L’equip de govern, des de la responsabilitat que ocupa, ha volgut acabar aquest curs aportant el seu gra de sorra per aquest món millor. Els ajuntaments som l’administració més propera i ens pertoca garantir el benestar de la nostra ciutadania. És per això que hem engegat un Pla de Xoc amb més d’1.100.000 euros per invertir en accions socioeconòmiques que considerem essencials per tornar a activar el municipi. Un Pla de Xoc que s’anirà modificant en funció de les necessitats que vagin sorgint.

Des de l’Ajuntament de les Franqueses estem en alerta i treballem per fer front a les adversitats que puguin arribar, però cal que tots, absolutament tots, posem de la nostra part per evitar situacions de risc. El virus encara conviu entre nosaltres, no ha marxat. És per aquest motiu que no podem abaixar la guàrdia i hem de seguir totes les mesures que indiquen les autoritats sanitàries. Hem de fer tot el possible per començar un nou curs, al setembre, sense un augment de casos per falta de responsabilitat. I en aquest sentit, permeteu-me, que apel·li a la responsabilitat individual de cada ciutadà. Això és responsabilitat de tots.

Pel que fa als actes públics, promoguts des de l’Ajuntament, també hi haurà canvis fins que la situació sanitària no s’estabilitzi. La nova realitat ens obliga a fer canvis i eliminar formats que, fins ara, havien funcionat. I només es realitzaran activitats en què puguem garantir el seu desenvolupament de forma segura. Serem estrictes en el seguiment de les normes establertes. Per responsabilitat a nivell sanitari i també per mantenir l’austeritat que toca ara mateix.

No us vull enganyar. Vivim moments complicats i sobretot incerts, on la situació pot canviar en qualsevol moment. Però, tot i que des de les administracions ens toca treballar de valent per estar preparats i fer front a les dificultats que puguin arribar, vull dir-vos que aquesta pandèmia també ens ha ensenyat que hem de viure cada moment, cada instant, amb plenitud. Aquest estiu gaudiu del que ara sabem que podem perdre. Gaudiu cada minut, cada segon, però amb seny, amb molt de seny. Aprofiteu també per donar suport al comerç, als establiments dedicats turisme local, el de proximitat, perquè ara és el moment i ho necessiten més que mai. Ells formen part de la nostra realitat, no els podem perdre. Descanseu i agafeu forces per començar un nou cicle, un nou curs, amb més força que mai.

Ens en sortirem. Molt bon estiu!

Arxivat a: Ajuntament
Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/06/2021 a les 14:23h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)