Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses presenta al·legacions al traçat del desdoblament de la línia R3

30/07/2020

Les discrepàncies afecten al darrer tram de la línia al seu pas pel municipi, a la zona de Can Santa Digna.

L'Ajuntament de les Franqueses ha presentat al·legacions al darrer projecte d'execució del desdoblament de la línia R3 al seu pas pel municipi. El projecte per a la millora d'aquesta línia implica ampliar els terrenys que ocupa en tot el seu traçat municipi i, en cas de disposar de prou terrenys, canviar el traçat en alguns punts concrets. L'Ajuntament ja va presentar una primera llista d'al·legacions que van ser ateses per l'Administrador de Infraestructuras Ferroviarias, Adif. Tanmateix, les solucions que proposa l'ens gestor de les línies afecten, en algun punt del traçat terrenys colindants qualificats com a no urbanitzables i d'especial protecció.

Les discrepàncies que han generat les al·legacions afecte a la sortida de la línia R3 del municipi, a la zona dels Gorcs. En concret, Adif proposa un traçat alternatiu per desdoblar l'R3 en aquest punt que afecta a la zona de Can Santa Digna (PK 30+500). Un espai qualificat com a zona verda i d'equipaments pel Pla General d'Ordenació Urbana, proper a la masia de Can Santa Digna i colindant amb terrenys classificats com a sól no urbanitzable i d'especial protecció amb 5 exemplars d'arbres d'especial interès, les 4 alzines i el roure de Can Rajol. A la parcel·la d'equipaments municipals s'hi troba un jaciment arqueològic protegit pel Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de les Franqueses.

El desdoblament de la línia R3, reivindicat des de fa anys pels municipis de la comarca, es realitzarà des de l'estació de Parets del Vallès fins la Garriga. Paral·lelament, també es remodelaran les estacions afectades en tot el tram. A l'estació de les Franqueses S’ampliarà la zona d’andanes fins a 210 metres de llargària i una amplada mínima de 3 metres. Es conserven els traçats de les vies 1 i 2, renovant-ne les estructures però s’aixequen les actuals vies 3 i 4 per deixar espai per al futur desdoblament de la línia. Es fan desaparèixer els actuals passos a nivell entre andanes i es crea un pas inferior amb escales i ascensors. També es tancarà l’accés a l’estació amb la instal·lació de torns per entrar-hi. Les actuacions en la zona de vies i d’andanes també suposaran la desaparició de l’espai d’horts que transcorre paral·lel al carrer d’Anna Maria Mogas. A més, Adif s'ha compromès a deixar preparat un calaix soterrat que permetrà connectar les antigues casernes, al carrer d’Anna Maria Mogas, amb l’actual zona d’aparcament de l’estació. L’Ajuntament, posteriorment, habilitarà aquest calaix com a pas soterrat amb la construcció dels accessos a banda i banda i adequarà els elements de seguretat i la il·luminació.

Arxivat a: Ajuntament
El traçat de la línia R3 al seu pas per Can Santa Digna
Pas a nivell abans de Can Santa Digna
Terrenys de Can Santa Digna classificats com a zona verda i d'equipaments
Traçat de la línia R3
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/06/2021 a les 14:23h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)