Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament aprova la reducció de l’IVA en la prestació de serveis vinculats a l’activitat física i esportiva

03/06/2020

La moció insta al Govern de l’Estat a implementar un IVA reduït del 10%.

L’esport i l’activitat física dibuixen un sector amb una importància cabdal en la cohesió social i territorial, en la formació dels infants i Joves, en el benestar i la Salut del conjunt de la ciutadania, així com en la projecció dels nostres municipis internacionalment. 

L’Observatori Català de l’Esport indica que el pes del sector a Catalunya és del 2,1% en el Producte Interior Brut, que ocupa a més de 95.000 treballadors i que representa un 3,2% del total de l’ocupació. 

L’Ajuntament de les Franqueses és conscient de la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies per l’impacte de la pandèmia de la Covid-19, fet que posa en risc la continuïtat i l’accés a la pràctica de l’activitat física i esportiva. Per aquest motiu, treballa per a cercar mecanismes que rebaixin la pressió fiscal del 21% d’IVA que recau sobre les famílies, usuàries de clubs i de centres esportius públics i privats. 

Les dificultats en l’accés a la pràctica esportiva tenen conseqüències negatives directes en la salut de la població, ja que l’esport té nombrosos beneficis físics, mentals, psicològics, fisiològics i socials; reducció del risc de patir malalties cardiovasculars, tensió arterial alta, estrès, ansietat... 

Segons diverses dades i càlculs realitzats, per cada euro que s’inverteix en exercici físic s’estalvia, com a mínim, 6 euros en despesa sanitària. A més a més, el cost de la inactivitat física per a la productivitat laboral, el turisme, l’educació i els problemes de salut mental s’estima en 5.000 milions d’euros, i des d’un punt de vista laboral, es calcula que comporta 2.500 milions d’euros de pèrdues a causa de determinades patologies, baixes laborals, depressió i baixa productivitat. 

L’Ajuntament de les Franqueses aprova la moció presentada pel grup municipal Junts per les Franqueses per l’aplicació d’una reducció de l’IVA en la prestació de serveis vinculats amb la pràctica d’activitat física i esportiva, amb els vots a favor dels grups municipals Junts per les Franqueses i Imagina Esquerra en Comú-Acord municipal, i els vots en contra del grups municipals Socialistes de Catalunya–Candidatura de Progrés i Sal–Candidatura d’Unitat Popular–Alternativa Municipalista, i l’abstenció del grup municipal Ciutadans les Franqueses del Vallès. Els acords de la moció són: 

  1. Instar al Govern de l’Estat que modifiqui la “Ley 37/1992, de 28 de septiembre del impuesto sobre el valor añadido”, implementant la seva modificació cap a un IVA reduït del 10% en la prestació de serveis vinculats amb la pràctica d’activitat física i esportiva tot deixant sense efecte la gravació fiscal del 21% en relació amb aquestes.
  2. Instar al Govern de l’Estat que implementi alhora la creació d’un nou IVA híper reduït del 4% aplicable a la prestació de serveis vinculats amb la pràctica d’activitat física i esportiva en centres esportius tant públics com privats adreçats a persones amb prescripció mèdica específica feta des dels Centres d’Atenció Primària.
  3. Donar trasllat d’aquests acords la Delegació del Govern de l’Estat a Catalunya, al Ministeri d’Economia i Hisenda i al Ministeri de Sanitat, Consum i Serveis Socials del Govern de l’Estat, als Grups Parlamentaris del Congrés dels Diputats, als Grups Parlamentaris del Senat, als Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya, a la Secretaria General de l’Esport del Govern de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis i a la Federació Catalana de Municipis, a la UCEC Unió de Consells Esportius de Catalunya, a la UFEC Unió de Federacions Esportives de Catalunya, a les Universitats de Catalunya, a Foment de Treball, a PIMEC, a INDESCAT Catalan Sports Cluster, i a l’ADECAF Associació d’Empresaris de clubs Catalans de Fitness.
Arxivat a: Ajuntament
Activitat física i esportiva
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/04/2024 a les 11:14h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)