Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

200 euros per a subministraments bàsics

30/04/2020

La Generalitat de Catalunya obre avui, 30 d'abril, el termini per presentar les sol·licituds

La Generalitat de Catalunya ha aprovat un pressupost de 20 milions d'euros d'ajuts extraordinaris per a necessitats bàsiques. Les famílies que el demanin, si acompleixen els requisits, rebran 200 euros en un pagament únic per a comprar menjar, medicaments i altres productes bàsics. 

Qui pot demanar l'ajut?

  • Persones treballadores que hagin patit una disminució d’almenys un 30% en els seus ingressos com a conseqüència d’un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) a causa del Covid 19 o bé persones treballadores amb contracte temporal extingit també per causa de la Covid-19, així com els treballadors per compte propi que hagin suspès la seva activitat per raó de la crisi sanitària.
  • Tenir càrregues familiars.
  • Els ingressos econòmics per part de la persona sol·licitant i tota la unitat familiar durant l’estat d’alarma han d’haver experimentat una reducció superior al 30% respecte als ingressos mensuals acreditats el passat mes de febrer. A més, els ingressos durant els mesos de març i abril de 2020 han de ser de mitjana inferiors a 2.098,37 euros bruts mensuals. El Departament calcula se’n podrien acollir unes 100.000 famílies, el que significa unes 300.000 persones destinatàries.

El Departament de Treball, Afers Socials i Família ha habilitat un qüestionari per comprovar si es compleixen els requisits i es pot demanar l'ajut.

El tràmit per demanar l'ajut està disponible des d'avui, 30 d'abril, i per un termini de 30 dies.

Aquest ajut és compatible amb qualsevol altre ajuts de l'administració. Es preveu que sigui un tràmits ràpid i que, una cop aprovada la sol·licitud, el demandant rebi els 200 euros per transferència bancària en el termini d'una setmana.

Arxivat a: Ajuntament
Ajuts 200 euros
Darrera actualització d’aquest contingut: 15/07/2020 a les 09:23h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)