Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els pares i mares separats disposen d’un servei de mediació gratuït per resoldre conflictes

28/04/2020

El Departament de Justícia elabora també una guia per ajudar als progenitors a arribar a acords sobre la tinença dels fills durant el confinament.

A principis del mes d’abril s’ha posat en marxa un servei de mediació gratuït i ràpid per resoldre aquells dubtes que poguessin sorgir durant l’estat d’alarma pel coronavirus. El servei, que durant les tres primeres setmanes de funcionament ha rebut més de 300 consultes de molts progenitors per poder exercir les custòdia i veure els fills o pel contrari, de progenitors que amb el confinament estan exercint aquesta custòdia de forma permanent, està adreçat a solucionar conflictes en els àmbits familiar, veïnal o empresarial.

Aquest és un servei gratuït amb un format exprés que es fa a través de mitjans telemàtics per evitar els desplaçaments. Les persones interessades poden adreçar-se al Centre de Mediació de Catalunya (Necessites javascript per veure aquest correu-e), indicant el nom i el cognom, la localitat i el tipus de conflicte.

L’Equip d’Assessorament Tècnic a la Família (EATAF) del Departament de Justícia també ha elaborat una guia per ajudar els pares separats a arribar a acords sobre la tinença dels fills i a resoldre, un cop passat l’estat d’alarma, les compensacions i els problemes d’execució de la sentència. Des de l'Ajuntament us volem facilitar l'accés a aquest document amb recomanacions que prioritza l’interès i la protecció dels menors.

Les sentències judicials sobre la potestat continuen sent vàlides durant el confinament, però sempre que no suposin un risc per la salut dels fills ni contradiguin les normes dictades durant l’estat d’alarma. 

La guia, en aquest sentit, estableix com a situacions de risc que un dels progenitors estigui infectat pel coronavirus, la convivència en una llar amb persones majors de 65 anys o que una de les parts no pugui garantir el confinament a casa.

Arxivat a: Ajuntament
Servei de mediació per a pares separats
Darrera actualització d’aquest contingut: 15/07/2020 a les 09:23h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)