Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La Policia Local intensificarà els controls els caps de setmana

07/04/2020

Aquest cap de setmana el nombre de propostes de sanció per saltar-se el confinament ha augmentat fins a 132

Els caps de setmana augmenten els moviments sense justificació, saltant-se el confinament decretat per l'Estat d'Alarma. Durant aquest primer cap de setmana d'abril, les propostes de sanció per part Policia Local de les Franqueses a persones que surten de casa sense cap tipus de justificació ha augmentat fins a 132. Es tracta de casos en què aquestes persones es trobaven a places, parcs o passejaven per la via pública incomplint les mesures decretades en aquests moment per evitar la propagació del coronavirus Covid-19. Com funcionen les sancions vinculades a la situació actual? La Policia Local fa propostes de sanció sobre les persones que inclompleixen el Reial Decret de l'Estat d'Alarma del govern de l'Estat. A partir d'aquí la Policia Local deriva aquestes propostes al cos de Mossos d'Esquadra, que fa d'enllaç amb el Ministeri de l'Interior, que és qui finalment interposa les sancions. 

D'altra banda, si tenim en compte el trànsit rodat, comptabilitzat a tots els semàfors del municipi que disposen de càmeres, es pot observar com el trànsit rodat també augmenta considerablement durant el cap de setmana. Mentre que de dilluns a divendres el trànsit ha disminuït, sobretot des que només s'han permès desplaçaments als serveis essencials, els últims diumenges del mes de març s'ha notat un augment de pas de cotxes per aquests punts principals. Aquesta afirmació es pot observar clarament amb les últimes dades: el diumenge 22 de març es registra una disminució de trànsit a tots els semàfors del 62%, mentre que el diumenge 29 de març aquesta disminució cau fins al 21%. En canvi, el dimecres 1 d'abril el trànsit rodat registra una disminució del 59%. Per tant, el cap de setmana hi ha un augment considerable de moviments. 

És en aquest sentit que, mentre estigui en actiu l'Estat d'Alarma, la Policia Local de les Franqueses intensificarà els controls a punts estratègics del municipi per evitar els moviments injustificats. 

Arxivat a: Ajuntament, Seguretat Ciutadana
La Policia Local intensifica els controls
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/10/2021 a les 16:08h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)