Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Classes virtuals mentre duri el confinament

26/03/2020

Les Franqueses es mobilitza solidàriament a les xarxes per alleugerir el temps d’aïllament.

Tot i que durant els dies de confinament no es pot fer esport a l’espai públic podem seguir fent exercici dins de les nostres llars. Això ens ajudarà a evitar el sedentarisme i a compartir activitats amb tota la família.

A més a més, és important que els infants puguin seguir, en la mesura del possible, un horari on es combinen diferents activitats lúdiques i educatives. És recomanable que els nens i nenes tinguin estones de treball i estones de joc dirigit i lliure.

Diverses entitats, clubs i associacions del municipi ofereixen classes virtuals a través dels canals de youtube i les xarxes socials per tal d’ajudar a suportar el confinament i contribuir a l’entreteniment i l’aprenentatge de tots els membres de la família.

El Complex Esportiu Municipal (CEM), per exemple, penja al seu perfil de facebook i instagram @CEMFranqueses, rutines i entrenaments per a seguir des de casa, i el Servei d’Informació Juvenil Espai Zero comparteix a les seves xarxes socials vídeos per passar les estones amb humor i ganes de ballar, amb reptes i recomanacions a @espaizer0 amb el hashtag #espaizeroacasa.

Per altra banda, el Centre Municipal de Joves ofereix series, pel·lícules, tallers de cuina senzills per a totes les edats, jocs de taula, manualitats amb material reciclat… i tot a través del seu Instagram @centredejoves i els Casals Infantils Municipals facilita idees creatives d’activitats, jocs i experiments, com per exemple:

  • Manualitats: Fer un collaret de macarrons, omplir un got de vidre amb sal pintada, un collage amb tots aquells petits tresors que els infants guarden com fulles, pedres, cigrons, etc. Creem titelles amb aquells mitjons desaparellats, i aprofitem per fer un teatre.
  • Construir una cabana: Agafem coixins, taules, cadires i fem un disseny de cabana, més tard posem llençols pel damunt i deixem una obertura per poder entrar i sortir. Dins la cabana podem explicar contes, agafar llanternes per il·luminar...
  • Sentits: Dins d'una bossa opaca hi posem objectes variats que trobem per casa (cotó fluix, llimona, fregall, mongetes...) i els infants han de posar la mà a dins, tocar l'objecte i endevinar de què es tracta. Podem fer el mateix amb els gustos, tapem els ulls a l'infant i ha d'endevinar de quin gust es tracta.
  • Experiments: Podem crear boira amb aigua calenta i cubs de gel, experimentar amb elements que floten o que no floten. La cuina també és un bon lloc on experimentar amb els gustos i textures.

Les entitats també fan les seves propostes online:

Club de Futbol Les Franqueses
Reptes per estar actius i millorar la cohesió
A Instagram: @cflesfranqueses

Club Patinatge Artístic Les Franqueses
Reptes per als membres del club i qui vulgui
A Instagram: @cpalesfranqueses

A4elKm
Exercici físic i tonificació
Dilluns, dimecres i divendres a les 19 hores 
Al facebook de A4elKm 

Associació Gente del Barrio de Bellavista
Zumba
Tots els dies a les 19 hores
A instagram: @ccaarrliittaa 

Club Natació Les Franqueses
Cada dia un repte per a esportistes i famílies
A instagram: @cnlesfranqueses
Compartiu el vídeo o envieu-lo al 687 634 290

La majoria de centres educatius i algunes entitats també estan en línia amb els seus alumnes per tal d’evitar que aquests perdin el ritme i puguin seguir treballant i avançant des de casa, com és el cas de l’Escola Municipal de Música de les Franqueses que per tal que la música no deixi d’estar presents a les llars, els professors han elaborat un pla de treball temporitzat per setmanes i ha engegat una campanya a les xarxes socials, amb el hashtag #jotocoacasa on tothom podrà veure els vídeos gravats pels alumnes fent música des de casa.

L’Escola EnDansa també continua fent activitats amb els seus alumnes des de casa i ho fa tots els dies a les 18 h, des del seu perfil d’Instagram @endansa.lf. Les classes són tècniques i dirigides a l’alumnat de l’escola però si algú s’anima pot accedir al perfil i sumar-se a la classe.

Un altre exemple és l’Escola de Dansa Moving que per tal d’evitar que els seus alumnes perdin classes els envia material a casa, realitza connexions grupals en línia i fa videoconferències. A més a més, la classe de zumba la pengen a les xarxes socials tots els dimarts.

Arxivat a: Ajuntament
Classes online durant el confinament per coronavirus
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)