Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Tens una idea de negoci? A les Franqueses t'acompanyem fins el final

03/03/2020

El Punt d'Atenció a l'Emprenendor tanca el cercle pel que fa a la creació d'una empresa

Les Franqueses és un dels 5 municipis del Vallès Oriental que compten amb un punt PAE, Punt d'Atenció a l'Emprenedor. Des de 2014 i gràcies a un conveni entre l'Ajuntament, el Ministerio de Industria, Energía y Turismo i la Diputació de Barcelona aquest servei ajuda els usuaris del Servei de Creació d'Empreses a crear el seu negoci.

Tot comença quan algú té una idea de negoci i demana hora al servei (938 443 040). Des d'allà se'ls assessora i acompanya per a realitzar un pla d'empresa i estudiar-ne la viabilitat tant tècnica com econòmica i financera. És un servei integral que, a més de l’acompanyament individualitzat, també els proporciona formació, programes de sensibilització sobre l’emprenedoria i, fins i tot, la ubicació de les futures empreses a través del Viver d’Empreses de les Franqueses. També se'ls informa i assessora per aconseguir finançament en funció del projecte i de les possibilitats d’accés a finançament de cada emprenedor/a. Amb la viabilitat confirmada i els recursos necessaris, l'emprenedor passa aleshores pel punt PAE per constituir l'empresa. El circuit també compta amb la possibilitat d'agafar algun negoci en traspàs a través del projecte Reempresa, que posa en contacte propietaris que volen deixar els seus negocis amb emprenedors amb ganes de continuar-los.

Des de 2014 el Punt d'Atenció a l'Emprenedor ha ajudat a crear 297 empreses en règim de societats limitades, autònoms o altres. La majoria d'aquestes empreses les han creades usuaris del Servei de Creació d'Empreses, tanmateix, en el darrer any s'ha incrementat el nombre de demandes d'emprenedors que no han passat pel servei i que es dirigeixen al punt PAE per fer les tramitacions. Molts venen directament derivats de les gestories amb les que han treballat en primera instància. Durant el 2019, per exemple, han estat 27 les empreses creades amb usuaris que han seguit el procés complert i 44 les que només han fet servir el punt per fer només els tràmits administratius.

Un nombre important dels usuaris del punt PAE venen derivats des d'altres ajuntaments que no compten amb aquest servei, sobretot des de la Garriga, Canovelles, Granollers i Sant Celoni.

Com funciona el servei

A través del punt PAE, les empreses es creen mitjançant una plataforma electrònica que permet societats limitades (de Responsabilitat Limitada, de Formació Successiva i Nova Empresa), autònoms, comunitats de bens i societats civils. Des del punt PAE es centralitzen totes les gestions amb les diferents administracions per fer tràmits i aquestes es fan de manera gratuïta, excepte en el cas de les societats limitades per les que caldrà pagar les taxes notarials i de Registre Mercantil Central. El termini mitjà de tramitació és de 24 hores quan no es tracta d'S.L. i de 7 a 10 dies en aquest cas. D’aquesta manera, i sense desplaçaments a les diferents administracions, podran realitzar de forma telemàtica molts tràmits alhora: l’alta censal i la sol·licitud de NIF a hisenda, presentació de l’Impost de Transmissions Patrimonials a la Generalitat de Catalunya, altes a la Seguretat Social i sol·licitud de comptes de cotització, d’atorgament d’escriptura davant el notari escollit, inscripcions en el Registre Mercantil Provincial, comunicació de contractes al SEPE, ...

El punt PAE de les Franqueses s'ha situat durant aquest darrer any en la 7a posició del rànquing de la província de Barcelona només per darrera de ciutats com Sabadell, Terrassa o Manresa, entre d'altres.

Arxivat a: Dinamització Econòmica
Punt d'Atenció a l'Emprenedor
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2021 a les 21:13h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)