Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses tanca el 2019 millorant les xifres d'ocupació

05/02/2020

L'any es tanca amb un descens 0,28% de les dades d'atur respecte el 2018.

Les Franqueses del Vallès tanca el 2019 amb una taxa d'atur de l'11,46%. Una xifra lleugerament inferior a la de l'any 2018, 11,74%, i que suposa un descens del 0,28%. 

El comportament del mercat laboral a les Franqueses durant els dotze mesos ha estat marcat per un primer període (febrer-juny) amb reducció de l'atur intermensual, amb un descens destacable al mes de juny de -5,43%; i un segon període (juliol-desembre) marcat per una desacceleració del mercat i un augment de l'atur. Tanmateix, una tendència, la dels darrers 6 mesos, que ha anat frenant a finals d'any on l'atur intermensual només s'ha modificat en un 0,09%. 

Pel que fa a l'atur segons el sexe de les persones demandants, la reducció més considerable s'ha produït entre els homes. De gener a desembre de 2019 la llista d'aturats homes s'ha reduït en 35 persones, una reducció del 8,5% en 12 mesos. Pel que fa a les dones, també hi ha hagut descens però sensiblement inferior. Durant el 2019 les llistes de dones en situació d'atur s'ha reduït en 12 persones, un -2% al desembre respecte al gener. 

Per sectors destaquen especialment les variacions a la baixa de l'agricultura (-33,33%), i la construcció (-8,24%). També s'han reduït les xifres del sector serveis amb un discret -0,95%. La variació en el grup de persones que no tenien ocupació amb anterioritat ha estat d'un -12,66%. L'únic sector en què s'ha incrementat el nombre de persones demandants de feina ha estat el de la indústria amb una variació del 8,38%. 

Escalant posicions en l'atenció a l'emprenedor 

La Diputació de Barcelona situa el Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) de les Franqueses en el número 7 de del rànquing 2019. El municipi se situa només per darrere dels serveis de la mancomunitat Penedès-Garraf, Castelldefels, Badalona, Manresa, Sabadell i Terrassa. Enguany amb els suport del punt PAE de les Franqueses s'han constituït 71 empreses, 12 societats i 59 emprenedors. 

El Programa Treball i Formació dóna feina a 7 persones aquest 2020 

Set persones de les Franqueses han iniciat tasques de suport en les àrees de Cultura, Educació, Infància i Joventut dins el Programa Treball i Formació, enfocat a millorar l’ocupabilitat de persones en situació d’atur, prioritàriament majors de 45 anys, que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o subsidi. L’Ajuntament espera facilitar les competències necessàries per a retornar al mercat laboral, en un àmbit on hi ha demanda i possibilitats reals d’inserció, així com un ampli ventall de professions. 

El Programa Treball i Formació exigeix a tots aquells que hi participen que realitzin, paral·lelament a l’experiència laboral, una formació vinculada a un certificat de professionalitat, que en el cas de les Franqueses està relacionat amb dos dels mòduls de monitor de lleure. 

Actualment a Catalunya, tot i la millora de l’activitat econòmica i de l’increment de les oportunitats d’ocupació, hi ha encara un important nombre de persones que van perdre la feina i que continuen sense incorporar-se de manera estable al mercat de treball, patint les conseqüències derivades d’aquest període, sovint llarg d’inactivitat. D’altra banda, les noves realitats socials han fet palesa l’existència de persones amb altres situacions de vulnerabilitat social que tampoc aconsegueixen incorporar-se al mercat de treball. És per aquest motiu que el consistori treballa per facilitar una formació professionalitzadora que ampliï l’àmbit de recerca de feina i per ajudar a retornar als hàbits laborals gràcies al període de contractació. 

Si vols més informació sobre el Programa Treball i Formació pots contactar amb l’àrea de Dinamització Econòmica, situada a Can Ribas-Centre de Recursos Agraris, al telèfon 938 443 040 o al correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: Dinamització Econòmica
Evolució de l'atur per mesos entre 2018 i 2019 amb dades per sexe
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2021 a les 21:13h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)