Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El 24 de gener es commemora el 81è aniversari del bombardeig de les Franqueses

15/01/2020

L’acte institucional es farà a les 12 hores, a la plaça de l’Ajuntament

El final de la Guerra Civil té un impacte important sobre el Vallès Oriental. Diversos municipis de la comarca pateixen els bombardejos durant l’any 1939. Les Franqueses del Vallès no és una excepció. L’atac del 24 de gener és el que té unes conseqüències més dures sobre la població. Les bombes deixen tres víctimes mortals i nombroses destrosses sobretot a la zona propera a l’estació de Corró d’Avall.  

L’Ajuntament de les Franqueses ha començat un projecte per recordar les víctimes i alhora per conscienciar sobre uns fets que no s’han de repetir mai més. És en aquest sentit que durant la celebració del 80è aniversari es va col·locar un monòlit a la plaça de l’Ajuntament, una placa davant de l’estació de Corró d’Avall (lloc on van caure les bombes) i es va plantar un plançó de l’arbre de Gernika també a la plaça de l’Ajuntament.

El proper 24 de gener, a les 12 hores, a la plaça de l’Ajuntament es farà l’acte institucional per commemorar el 81è aniversari del bombardeig. Un acte obert a tota la ciutadania que comptarà amb la participació de l’Escola Municipal de Música Claudi Arimany, i els instituts El Til·ler i Lauro. També hi haurà una ofrena floral al monòlit oberta a totes les persones, entitats o partits polítics que ho desitgin.

Els actes de commemoració del 81è aniversari del bombardeig de les  Franqueses s’allargaran durant tot el cap de setmana. Dissabte, 25 de gener, durant tot el dia, es farà la sortida al museu i camp de concentració de Rivesaltes. Diumenge, 26 de gener, a les 19 hores, al Teatre Auditori de Bellavista, es representarà l’obra “Paisatge viscut” de la companyia Q-Ars Teatre.

Arxivat a: Ajuntament
Commemoració 81è aniversari bombardeig
Commemoració 81è aniversari bombardeig
Obra de teatre Paisatge viscut
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/05/2020 a les 15:12h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)